BISTÅR NFF OG FOTBALLMEDIA: Rune Hauge skal bidra i forhandlingene om fotballrettighetene.

Foto: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet
BISTÅR NFF OG FOTBALLMEDIA: Rune Hauge skal bidra i forhandlingene om fotballrettighetene. Foto: Tore Ulrik Bratland / DagbladetVis mer

Sist Hauge forhandlet om fotballrettighetene, ble det bråk. Nå har NFF hyret ham igjen

- De skal selvfølgelig være med i salgsprosessen.

Det ble bråk da Rune Hauge tjente 100 millioner kroner på å selge TV-rettighetene for eliteserien i 2005. Nå skal fotballagenten igjen bidra til å selge nye rettigheter.

TV 2 har etter oppkjøpet av C More sikret retten til å sende norsk klubbfotball ut 2016. Men allerede i høst er det ventet at TV-rettighetene fra og med 2017-sesongen blir solgt.

Fotball Media, som er eid av Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF), har jobben med å selge rettighetene. Lørdag skriver Dagens Næringsliv at Fotball Media har hyret inn Profile Partners, eid av Hauge, til å bistå med salget.

Rekordhonorar - De skal selvfølgelig være med i salgsprosessen, men vi setter ikke dette 100 prosent ut til Profile Partners. Det er et samarbeid hvor vi kjøper inn deres kompetanse og erfaring, og ønsker å bruke den til å utvikle medieproduktene, sier daglig leder Knut Kristvang i Fotball Media til Dagens Næringsliv.

Sist Fotball Media solgte rettighetene ble det bråk i ettertid. CMore kjøpte da rettighetene før TV 2, som var daværende rettighetshaver, fikk komme på banen. Nå er situasjonen annerledes ettersom TV 2 tidligere i år kjøpte CMore og dermed tok over fotballrettighetene.

Hauge forhandlet fram en salgspris på én milliard kroner da TV 2 kjøpte rettighetene i 2005. Han fikk da selv et honorar på 100 millioner kroner, noe mange reagerte sterkt på. Siden har han bistått TV 2 i kjøpene av rettighetene til Premier League i 2009 samt for OL 2014 og 2016 for fire år siden.

Skeptisk Discovery Networks Norway, som blant annet eier TVNorge, er regnet som TV 2s fremste utfordrer i kampen om rettighetene som nå skal selges. Deres sjef Harald Strømme har ikke ønsket å kommentere saken nå. Men i januar uttrykte han bekymring for at Hauge skal selge rettighetene, fordi agenten tidligere har jobbet for TV 2 ved kjøp av rettigheter.

Forhandlingene om rettighetene er ennå ikke i gang.

- Vi forholder oss til de rådgivere som fotballen selv velger å hyre inn, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Rune Hauge har selv ikke svart på henvendelser fra avisen, og har derfor ikke kommentert saken.

(©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram