Sist Hauge forhandlet om fotballrettighetene, ble det bråk. Nå har NFF hyret ham igjen

- De skal selvfølgelig være med i salgsprosessen.

BISTÅR NFF OG FOTBALLMEDIA: Rune Hauge skal bidra i forhandlingene om fotballrettighetene.

Foto: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet
BISTÅR NFF OG FOTBALLMEDIA: Rune Hauge skal bidra i forhandlingene om fotballrettighetene. Foto: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det ble bråk da Rune Hauge tjente 100 millioner kroner på å selge TV-rettighetene for eliteserien i 2005. Nå skal fotballagenten igjen bidra til å selge nye rettigheter.

TV 2 har etter oppkjøpet av C More sikret retten til å sende norsk klubbfotball ut 2016. Men allerede i høst er det ventet at TV-rettighetene fra og med 2017-sesongen blir solgt.

Fotball Media, som er eid av Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF), har jobben med å selge rettighetene. Lørdag skriver Dagens Næringsliv at Fotball Media har hyret inn Profile Partners, eid av Hauge, til å bistå med salget.

Rekordhonorar - De skal selvfølgelig være med i salgsprosessen, men vi setter ikke dette 100 prosent ut til Profile Partners. Det er et samarbeid hvor vi kjøper inn deres kompetanse og erfaring, og ønsker å bruke den til å utvikle medieproduktene, sier daglig leder Knut Kristvang i Fotball Media til Dagens Næringsliv.

Sist Fotball Media solgte rettighetene ble det bråk i ettertid. CMore kjøpte da rettighetene før TV 2, som var daværende rettighetshaver, fikk komme på banen. Nå er situasjonen annerledes ettersom TV 2 tidligere i år kjøpte CMore og dermed tok over fotballrettighetene.

Hauge forhandlet fram en salgspris på én milliard kroner da TV 2 kjøpte rettighetene i 2005. Han fikk da selv et honorar på 100 millioner kroner, noe mange reagerte sterkt på. Siden har han bistått TV 2 i kjøpene av rettighetene til Premier League i 2009 samt for OL 2014 og 2016 for fire år siden.

Skeptisk Discovery Networks Norway, som blant annet eier TVNorge, er regnet som TV 2s fremste utfordrer i kampen om rettighetene som nå skal selges. Deres sjef Harald Strømme har ikke ønsket å kommentere saken nå. Men i januar uttrykte han bekymring for at Hauge skal selge rettighetene, fordi agenten tidligere har jobbet for TV 2 ved kjøp av rettigheter.

Forhandlingene om rettighetene er ennå ikke i gang.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Vi forholder oss til de rådgivere som fotballen selv velger å hyre inn, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Rune Hauge har selv ikke svart på henvendelser fra avisen, og har derfor ikke kommentert saken.

(©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer