- Sist jeg så Leicester var de dritings på La Manga

Nils Arne Eggen om Lustig-rykter. Som involverer Lecce - ikke Leicester.

FEIL KLUBB: Nils Arne Eggen trodde Mikael Lustig var koblet til Leicster, men det var Lecce. - Enda verre, sa Eggen. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
FEIL KLUBB: Nils Arne Eggen trodde Mikael Lustig var koblet til Leicster, men det var Lecce. - Enda verre, sa Eggen. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSENVis mer

||| KØBENHAVN (Dagbladet): Nils Arne Eggen pleier å prikke inn den verbale toppformen når det drar seg mot Champions League-kamper.

Så også på siste pressekonferanse foran returmøtet med FCK i København.

Et av ryktene som svirret på pressesenteret i timene før Eggen dukket opp, var svenske Eurosports opplysninger om at italienske Lecce var i København for å forhandle med Rosenborg om høyreback Mikael Lustig.

Slike spekulasjoner er det sikreste å ta opp med Eggen om man vil få ham sinna.

- Bare tøv! En stund ut i pressekonferansen var det VG Netts reporter som tok mot til seg og konfronterte Eggen med saken. Da smalt det fra RBK-sjefen:

- Det er jo bare tøv! Hvis Leicester, såkalt, hvor de enn er fra? Sist jeg så Leicester, så ble de kasta ut fra hotellet nedpå La Manga. De så veldig utviklingsmessige (?) ut. Ikke sant? Ikke sant? Dem var dritings, sa Eggen mens journalistene hikstet av latter.

Alle visste at det egentlig dreide seg om Lecce, men ingen ville ødelegge den gode historien ved å fortelle Eggen dette. 

- Hvis Leicester er i forhandlinger med Rosenborg, så vet jo selvfølgelig jeg det, avsluttet han.

Da måtte VG Nett presisere:

- Det er Lecce. I Italia.  

- Lecce?! Enda verre! Lecce? Banen er grodd igjen, der.

Vannmangel Deretter lente Eggen seg tilfreds tilbake og tok en slurk vann.

Fra et vannglass han måtte kreve levert da pressekonferansen startet. Eggen var nesten oppe på podiet da han oppdaget at det ikke sto verken glass, brusflasker eller karafler med vann på bordet.

Dermed snudde han, satte kursen ut av rommet igjen, mens han brummet:

- Æ må jo ha no' å drekk.

FCK pressesjef Charles Maskelyne var imidlertid snar til å reagere, og løp ut på pressesenteret og hentet vann til Eggen og RBK-kaptein Mikael Dorsin.

BLE KOBLET TIL ITALIA: Roseborg-back Mikael Lustig. Foto: ARNT E. FOLVIK
BLE KOBLET TIL ITALIA: Roseborg-back Mikael Lustig. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer