Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sist jeg skjøt sånn, ble jeg overfalt

Kristian Kjelling forsvarer Johnny Jensen, som ga bort ballen da han kunne skutt Russland videre i EM.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Norge - Montenegro 27-22.

Sluttsignalet hadde gått i hallen. Norge hadde vunnet.

Kampen var likevel ikke helt over. De norske gutta var idømt et direkte frikast, men det virket ikke som noen av nordmennen ville ta frikastet.

Johnny Jensen tok ballen, men kastet den bare bort da dommerne blåste. Jublende montenegrinere hoppet rundt på gulvet - og de kastet seg også om halsen på Jensen.

For hvis han hadde skutt ballen i mål, da hadde Russland gått videre til sluttspillet på Montenegros bekostning.

Rasende Jensen

- Det var ingen andre som tok ballen. Jeg hadde ikke lyst til å skyte noen i ansiktet og det er veldig vanskelig å score på direkte frikast, sier Jensen til pressen etter kampen.

Han blir brydd av gjentatte spørsmål om hvorfor han ikke skjøt. Hvis Norge hadde trengt scoringen, ville neppe Jensen ha blitt sendt fram.

POPULÆR I MONTENEGRO: Johnny Jensen lot være å skyte på et frikast i siste sekund. Hadde han scoret, hadde Montenegro røket ut og Russland gått videre. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
POPULÆR I MONTENEGRO: Johnny Jensen lot være å skyte på et frikast i siste sekund. Hadde han scoret, hadde Montenegro røket ut og Russland gått videre. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Russerne har gjort en for dårlig jobb selv. Jeg driter i dette, sier en forbannet Jensen.

Han stormer ut av mixed zone, hvor spillere møter pressen etter kampen. Han nekter å svare på flere spørsmål om den situasjonen.

Og bare så det er sagt med en gang: Norge tjener ikke på å ta med seg Montenegro til sluttspillet. Hadde det blitt Russland i stedet, ville Norge hatt seks plussmål mer.

- Tenker ikke på andre

De andre gutta på laget tar den rutinerte strekspilleren i forsvar. Også de mener at Russland kan skylde seg selv og at det Jensen gjorde er helt vanlig i håndball.

- Vi kan ikke tenke på hva Russland trenger av hjelp, vi tenker som vanlig uavhengig av dette. Sist gang jeg skjøt på et sånt skudd, ble jeg overfalt av motspillerne etterpå, sier Kristian Kjelling til Dagbladet.no.

- Jeg ser ikke helt hva som skjer, men jeg kan si at vi blåser i hvem andre som blir med til Stavanger, sier Frank Løke.

- Jeg var ikke klar over hvor mange mål Montenegro trengte. Jeg slapp ikke inn noen mål med vilje, for å si det sånn, sier Ole Erevik til Dagbladet.no.

image: - Sist jeg skjøt sånn, ble jeg overfalt

- På sånne skudd scorer du én av 100 ganger. Vi ledet med fem mål, og må bare tenke på oss selv, sier Frode Hagen.

Skulle bare unngå skader

Jan Thomas Lauritzen - som er landslagets mest rutinerte, med 250 kamper for Norge - forteller de fikk én beskjed av Gunnar Pettersen før det siste angrepet.

Og den handlet ikke om at gutta ikke skulle la være å score for å ikke ta med seg Russland til mellomrunden.

- Før det siste angrepet fikk vi rett og slett bare beskjed om å unngå å pådra oss smeller og skader. Vi snakket absolutt ikke om at det var best for oss å ta med oss Montenegro, sier Lauritzen til Dagbladet.no.

Det virker også som russerne har den samme holdningen som de norske spillerne. Laget er i et generasjonsskifte - og har levert et svært skuffende mesterskap.

- Vi har ingen grunn til å være sinte. Norge hadde ikke noe ansvar for å ta oss til Stavanger, sier Vladimir Pevnov i det russiske støtteapparatet, til TV 2.

image: - Sist jeg skjøt sånn, ble jeg overfalt
DROPPET SKUDDET:</B> Johnny Jensen så et lite øyeblikk ut til å vurdere et skudd på mål, men ga i stedet ballen til dommeren.
FORSVARER KOMPISEN: Kristian Kjelling mener det var naturlig at Johnny Jensen ga bort ballen da han kunne ha påvirket hvilket lag av Russland og Montenegro som gikk videre i EM.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media