GJENSYN: I 2011 var Kenny Dalglish tilbake som Liverpool-manager, mens Sir Alex Ferugson fortsatt var United-sjef, til tross for at fansen ville ha ham sparket etter tapet for Liverpool i 1990. Foto: Paul Ellis/AFP/NTB Scanpix
GJENSYN: I 2011 var Kenny Dalglish tilbake som Liverpool-manager, mens Sir Alex Ferugson fortsatt var United-sjef, til tross for at fansen ville ha ham sparket etter tapet for Liverpool i 1990. Foto: Paul Ellis/AFP/NTB ScanpixVis mer

Sist Liverpool var i denne situasjonen ble de seriemestere

Mens United-fansen ville ha Ferguson sparket.

Les deg opp på Dagbladets oddstips før helgas runde.

(Dagbladet): Søndag 18. mars 1990. Øst-Tyskland holder sitt første (og siste) demokratiske valg til Folkekammeret, og kunst til en verdi av over en milliard kroner stjeles fra et museum i Boston.

Men verdens øyne, i alle fall blant fotballinteresserte, var rettet mot Old Trafford.

 PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: James Vaughan (t.h.) jubler sammen med Tim Cahill etter at førstnevnte har blitt historiens yngste målscorer i Premier League i 2005. Vaughan var 16 år og 271 dager gammel. Foto: Paul Ellis/AP/NTB Scanpix
PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: James Vaughan (t.h.) jubler sammen med Tim Cahill etter at førstnevnte har blitt historiens yngste målscorer i Premier League i 2005. Vaughan var 16 år og 271 dager gammel. Foto: Paul Ellis/AP/NTB Scanpix Vis mer

Liverpool var på besøk hos et Manchester United i fritt fall. Fansen i Manchester ville ha Alex Ferguson sparket, mens Kenny Dalglishs menn hadde stø kurs mot tabelltoppen.

To ganger Barnes De røde djevlene måtte overvinnes, og deretter sto bare Aston Villa (to poeng foran) mellom Merseyside-klubben og seriemesterskapet.

To scoringer fra John Barnes fikset biffen, Ronnie Whelans spektakulære selvmål fra 30 meter ble bare for et trøstemål å regne for United.

Seks uker seinere var Villa passert og Liverpool seriemestre - foreløpig for siste gang.

Ydmyk Rodgers Likheten med årets sesong - 24 år seinere, er slående. Et famlende United med en relativt fersk manager, og et Liverpool som har seriemesterskapet i egne hender skal besøke fryktinngytende Old Trafford i mars.

Det er derfor ikke overraskende at mange Liverpool-supportere tror at hvis det blir seier mot David Moyes' menn søndag, ja da blir det seriegull i mai.

Den oppfatningen deler ikke nødvendigvis nåværende Liverpoool-manager Brendan Rodgers.

- Det handler ikke om å tone ned forventningene eller psykologisk krigføring. Men vi er ydmyke med tanke på hvordan sesongen har utspilt seg og hvordan vi har gjennomført den. Dessuten synes jeg spillerne prater for seg selv med prestasjonene på banen, sa Rodgers i går.