ORDKRIG: Arsene Wenger og Jose Mourinho har røket i tottene på hverandre før. Søndag møtes de til toppkamp i Premier League. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
ORDKRIG: Arsene Wenger og Jose Mourinho har røket i tottene på hverandre før. Søndag møtes de til toppkamp i Premier League. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNISVis mer

Sist røk de i tottene på hverandre: - Kampen handler ikke om Jose og meg

Wenger foran Arsenal-Chelsea.

(Dagbladet): Søndag er det klart for toppkamp i Premier League: Arsenal tar imot Chelsea på Emirates. Arsenal jager ti poeng bak byrivalen, som ser ut til å være på stø kurs mot seriegull.

Men temperaturen mellom de to lagene - og managerene - har det aldri vært noe å si på. Arsene Wenger og Jose Mourinho har flere ganger vært i ordkrig i pressen. Arsene Wenger riktignok av det sparsommelige slaget, men Mourinho sparer sjelden på kruttet.

Så sent som i høst uttalte han om rivalen:

- Han er en ekspert i å mislykkes. Hvis jeg hadde gått åtte år i Chelsea uten trofeer, måtte jeg ha dratt og aldri kommet tilbake.

- Handler ikke om oss Til helga får Wenger også sitt trettende forsøk på å slå Mourinho. Men da franskmannen møtte pressen i formiddag, var han klar på at kampen ikke handler om managerene.

- Søndagens kamp handler ikke om forholdet mellom meg og Jose. Det handler om å skape en god fotballkamp. Chelsea er et lag som har vært jevnt sterke. Vi må tilpasse oss etter hva de gjør, og finne en løsning på hvert problem vi måtte stå overfor, sier Wenger.

Et annet moment er at Cesc Fabregas gjør en retur til Emirates, men denne gangen på motsatt banehalvdel av laget han tilbragte en lang og suksessrik tid i.

- Jeg synes det er dumt at han dro herfra. Jeg kan ikke si noe om mottakelsen han vil få, men jeg vil at alle spillere skal bli respektert, sier Wenger.

I tottene på hverandre Da lagene møttes på Stamford Bridge i høst, havnet Jose Mourinho og Arsene Wenger i heftig diskusjon på sidelinjen etter et frispark. Dommeren måtte be de to roe gemyttene.

- Det er to tekniske områder på sidelinja, ikke ett. Han kom inn i mitt område. Hvis det var for å gi en instruksjon til en spiller sier jeg OK, men å mase på dommeren for å gi et rødt kort til motspilleren er ikke rettferdig. Jeg tror ikke det er det bildet om Arsene Wenger som en som fremmer fair play, sa Mourinho om hendelsen.

Slik forklarer Wenger situasjonen:

- Jeg gikk ut av mitt tekniske område fordi jeg ikke var fornøyd med taklinga og ville se hva som skjedde. Noen sto foran meg, og det var det. Jeg sier absolutt ikke mer om det.