Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sist uke raste de. Nå jubler Atletico over dommerens forvandling: - Barca ble snytt

Atletico Madrid gjorde som i 2014 og slo Barcelona ut av kvartfinalen av Champions League.

UTSLÅTT: Lionel Messi og Barcelona er utslått av Champions League. Foto: NTB Scanpix
UTSLÅTT: Lionel Messi og Barcelona er utslått av Champions League. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Atletico Madrid - Barcelona 2-0 (3-2 sammenlagt)

(Dagbladet): Barcelona snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Atletico Madrid forrige uke, men med ett bortemål med i bagasjen til returkampen Estadio Vicente Calderón, hadde Atletico Madrid et sterkt håp om å ta seg videre til semifinalen i Champions League.

Det klarte de.

Etter to scoringer av franskmannen Antoine Griezmann, kunne Atletico Madrid juble slik de gjorde for to år siden. I 2014 slo Atletico Madrid Barcelona ut i kvartfinalen i Champions League, akkurat som i kveld, etter 2-1 sammenlagt, før de tok seg til Champions League-finalen hvor byrivalen Real Madrid ble for sterke.

Samme år tok Atletico Madrid et sensasjonelt seriegull tre poeng foran Barcelona og Real Madrid. I kveld ble Diego Simeones menn for sterke for Barcelona i Champions League-kvartfinalen igjen. Atletico Madrid slo stjernegalleriet med Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez ut av turneringen på imponerende vis.

Dommeren i fokus Like før slutt satte Griezmann inn 2-0 på straffe. Det skjedde - paradoksalt nok - etter at Filipe Luis, som anklaget dommerne for å favorisere Barcelona forrige uke, denne gang gikk medhold fra dommeren da pasningen hans gikk i hånda til Andres Iniesta.

På overtid ble Barcelona dessuten snytt for straffespark da Iniestas skudd gikk i hånda til Gabi like innenfor 16-meteren. I stedet for straffe fikk gjestene frispark. Dermed var det Atletico Madrid som fikk dommerhjelp denne gang, i motsetning til i oppgjøret i Barcelona.

- Det er et klart straffespark. Han holder armen innenfor 16-meteren når han blit truffet. Barcelona blir snytt for straffe, konkluderer Jan Åge Fjørtoft i Viasats Champions League-studio.

Kveldens store helt hadde et helt annet fokus etter kampslutt.

- Jeg er stolt over laget. Vi slår ut et av verdens beste lag på en imponerende måte. Kanskje blir dette vårt år, sier matchvinner Griezmann til Marca.

- Når det gjelder straffesparket Barcelona ville ha, så jeg ikke situasjonen. Men jeg er glad vi unngikk det. Det er klart. Dette er en stor dag for oss, forteller franskmannen.

Drømmestart Atletico Madrid jaktet scoring fra start og viste tidlig lovende tendenser. Samtidig tok Barcelona det med ro og forsøkte å drepe tempoet og holde mest mulig på ballen.

Etter 36 minutter endret imidlertid kampens forutsetninger seg totalt. Saul Niguez slo inn fra høyre. Den franske stjernespissen Antoine Griezmann utnyttet Barcelonas svakhet i luftrommet og headet inn 1-0 til hjemmelaget.

Dermed var alt snudd på hodet. Dermed var det Barcelona som måtte jakte scoring for å ta seg videre til semifinalen i Champions League. Til pause ledet Diego Simeones menn helt fortjent 1-0.

Helten Griezmann Etter hvilen forsøkte gjestenes stjerner å skru opp tempoet et par hakk. De store sjansene var det imidlertid uvanlig få av, men etter en knapp time rullet Barcelona opp et vakkert angrep langs høyrekanten, men innlegget ble stoppet av Gabi.

Samtidig var Griezmann og hjemmelaget farlige på kontringer, et angrepsvåpen som Atletico Madrid tidligere har anvendt med suksess mot det de balltrillende katalanerne.

I 2013/14 slo Atletico Madrid Barcelona ut i kvartfinalen i Champions League etter 2-1 sammenlagt, før de tok seg til Champions League-finalen hvor byrivalen Real Madrid ble for sterke. Samme år tok Atletico Madrid et sensasjonelt seriegull tre poeng foran Barcelona og Real Madrid.

Sju minutter før full tid kombinerte Neymar og Luis Suarez inne i boksen, før sistnevnte banket til på direkten. Atletico-keeper Jan Oblak hang imidlertid med på notene.

Etterlengtet dommerhjelp Rett etter kontret hjemmelaget i kjent stil. Filipe Luis, som anklaget dommerne for å favorisere Barcelona forrige uke, fikk denne gang medhold fra dommeren da pasningen hans gikk i hånda til Andres Iniesta.

Straffesparket ekspederte Griezmann kontant i mål. Atletico Madrid er klar for semifinale. Barcelona er utslått.

På overtid ble Barcelona snytt for straffespark da Iniestas skudd gikk i hånda til Gabi like innenfor 16-meteren. I stedet for straffe fikk gjestene frispark.

Det klarte ikke Barcelona å ekspedere i mål. Atletico Madrid vant 2-0 i kveld og 3-2 sammenlagt.

- Det er åpenbart at vi ikke er i toppform i øyeblikket. Nå må vi skjerpe oss, sa Barcelona-trener Luis Enrique etter kampen.

JUBEL: Antoine Griezmann jublet for to scoringer mot Barcelona. Foto: 
Reuters / Juan Medina
JUBEL: Antoine Griezmann jublet for to scoringer mot Barcelona. Foto: Reuters / Juan Medina Vis mer
Hele Norges coronakart