ARBEIDSLØS: West ham har sagt opp manager Slaven Bilic. Foto: NTB Scanpix
ARBEIDSLØS: West ham har sagt opp manager Slaven Bilic. Foto: NTB ScanpixVis mer

Slaven Bilic sparket i West Ham.

SISTE: Bilic ferdig som West Ham-manager

David Moyes lanseres som erstatter.

(FourFourTwo): West Ham har blitt enig om å avslutte samarbeidet med manager Slaven Bilic (49), det bekrefter klubben på egne hjemmesider.

«West ham kan bekrefte at Slaven Bilic har forlatt jobben i klubben. Eierne og styret i West Ham vil takke Slaven og mannskapet hans for tjenestene de siste to og et halvt årene, men mener at det nå er nødvendig med en endring for at klubben skal bevege seg i en positiv retning og i takt med ambisjonene», heter det blant annet i pressemeldingen.

Sparkingen av Bilic skjer i kjølvannet av 1-4-tapet mot Liverpool i helga. Det har lenge vært snakk om at manageren måtte snu den vonde trenden for å beholde jobben i London-klubben.

I intervjusonen etter Liverpool-kampen så Bilic ut som en slagen mann.

- Presset øker for hver kamp og for øyeblikket er det stort. Vi vil få se hva klubben gjør. Klubben er det viktigste, uttalte Bilic etter kampen.

West Ham sliter

Den første sesongen med Bilic ved roret ble West Ham nummer sju i ligaen. Da sørget også klubben for ny personlig rekord med 62 poeng og 65 scoringer.

Denne sesongen har West Ham slitt tungt i Premier League, og ligger helt nede på en 18. plass med to seire på de elleve første kampene.

Det var kjent at kroaten skulle ha samtaler med eierne David Sullivan og David Gold på klubbens treningsfelt i dag for å diskutere framtiden hans. Beskjeden ble altså nedslående.

Trenerne Nikola Jurcevic, Edin Terzic, Julian Dicks og Miljenko RakRead mister også jobben.

Moyes erstatter?

Bilic har ledet The Hammers siden 2015-sesongen, etter to sesonger i tyrkiske Besiktas. Han spilte også to sesonger i kubben på 90-tallet.

David Moyes har i engelske medier blitt nevnt som en mulig erstatter til Bilic i sjefsstolen. Det skriver blant andre BBC. Det har allerede kommet meldinger om at deler av West Ham-fansen ikke er så begeistret for forslaget.

West Ham forteller at en ny manager vil være på plass i løpet av noen dager.

Bilic er nummer fire i rekken av managere som har fått sparken i Premier League denne sesongen. Tidligere har Ronald Koeman (Everton), Frank de Boer (Crystal Palace) og Craig Shakespeare (Leicester) fått fyken.