Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Siste: Carlsen vinner i Qatar. Eller han må ut i omspill

Avhengig av kinesiske Yu.

RIVALER. Magnus Carlsen (t.h.) og russiske Vladimir Kramnik spiller om sammenlagtseieren i Qatar Masters Open. De to rivalene har en jevn statistikk mot hverandre. Her fra et tidligere møte i Norway Chess i 2014. Foto: NTB Scanpix
RIVALER. Magnus Carlsen (t.h.) og russiske Vladimir Kramnik spiller om sammenlagtseieren i Qatar Masters Open. De to rivalene har en jevn statistikk mot hverandre. Her fra et tidligere møte i Norway Chess i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det gikk rasende unna i det siste og avgjørende partiet i Qatar Masters Open. Magnus Carlsen og Vladimir Kramnik spilte remis etter bare 30 trekk.

Partiet varte bare 38 minutter.

Det er som regel tøffe tak, når de to møtes. Og de har ofte vært i munnhugeri.

Det er alltid veldig interessant å spille mot Vladimir. Han er en av de beste spillerne i vår tid. En av de jeg så opp til da jeg var ung - tro det eller ei. Vi spiller virkerlig interessante kamper. Det er en spennende «match-up». Absolutt, sa Carlsen til Dagbladet for et år siden.

Det var før de møttes i Norway Chess i juni 2014.

Vladimir Kramnik har kalt Magnus Carlsen en overvurdert sjakkspiller. At han er like god selv.

Kramnik sier i Qatar, at han har en bra statistikk mot Magnus Carlsen.

- Scoren min mot Magnus er faktisk en av de beste. Og jeg gjør det for eksempel mye bedre mot ham enn det Nakamura gjør. Jeg har ingen problemer med Magnus psykologisk sett, sier Kramnik før dagens møte.

Karmnik nevner amerikaneren Hikaru Nakamura. En av verdens desidert sterkeste sjakkspillere. Men som sliter psykologisk mot nordmannen.

Magnus Carlsen har opparbeidet seg et psykologisk overtak på flere av verdens beste sjakkspillere. Men Kramnik mener han ikke befinner seg der.

Staistikken er jevn mellom de to. Carlsen har vunnet fem ganger, Kramnik har vunnet fire ganger. Og fjorten partier har endt uavgjort, etter tirsdagens resultat.

Men det er også et faktum, at det er fem år siden Vladimir Kramnik vant et parti over Magnus Carlsen.

Simen Agdestein ventet seg et bunnsolid parti av Magnus Carlsen. Men han trodde det ville bli et jevnt parti.

- Kramnik er tøff og verbal. Han tar ting på kornet. Og Magnus har ikke et så sterkt psykologisk overtak på ham, som han har på for eksempel Nakamura. Jeg tror vi får se bunnsolid spill av Magnus, sa Agdesten til Dagbladet tirsdag morgen.

Han fortsatte:

- Og det er stor sannsynlighet for at det ender med remis. Kramnik har nok ganske sikkert et øye på prispengene. Det venter en god slump penger også på plassen bak vinneren i turneringen, sa Agdestein til Dagbladet før partiet startet. Og han fikk rett.

Vinneren av Qatar Masters Open får 27 000 dollars. Andre premien er på 16 000 dollars, mens tredje premien er på 12 000 dollars.

Qatar Masters Open avgjøres i dag. Magnus Carlsen leder sammenlagt. Det blir omspill mot Yangi Yu. Om kineseren vinner over amerikaneren Wesley So.

Simen Agdestein tror Magnus Carlsen synes det er greit, om det ender med omspill.

- Jeg mener han har spilt helt opp mot sitt beste enkelte ganger i Qatar. Om det ikke er magi, så kan det se slik ut. Men det dreier seg om beinhard jobbing både i forkant av partiene. Og underveis, sier Simen Agdestein til Dagbladet.

Det kan være greit for Magnus Carlsen, at partiet mot Kramnik ble såpass kort.

Om det ender med omspill mot Yu.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media