Siste før tippeligarunden

Backrise i Viking.

Søndag 9. mai:

Ham-Kam (5. plass på tabellen): Vegar Bjerke og Rune Buer Johansen er langtidsskadd, mens Frode Birkeland er tilbake etter å ha sonet karantene for rødt kort.

Lyn (6): Øyvind Leonhardsen sliter med en skadet ankel og er usikker til helgens kamp. For uten ham kan trenerduoen Espen Olafsen og Hans Knudsen velge i en skadefri tropp.

 • Tilsvarende kamp i fjor: Spilte ikke i samme divisjon. Hoveddommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

  Molde (10): Anders Særvold er fortsatt ute med skade, men ventes tilbake i løpet av måneden. Ellers kan trenerassistent Odd Berg plukke spillere fra en skadefri tropp.

  Lillestrøm (7): Lillestrøm har et skadefritt mannskap før bortekampen mot Molde.

 • Tilsvarende kamp i fjor: 4-0. Hoveddommer: Per Ivar Staberg, Harstad.

  Odd Grenland (2): Alexander Aas pådro seg en skulderskade i kampen mot Brann forrige helg og er usikker til helgens kamp. Martin Wiig er tilbake etter karantene, mens keeper Odd Holtan er tilbake fra skade.

  Fredrikstad (11): Tor Trondsen pådro seg en hjernerystelse i sesongåpningen mot Lillestrøm, men skal være klar for trening igjen tidlig i neste uke. Ellers er alle mann klare for det som trolig blir en tøff bortekamp mot Odd Grenland.

 • Tilsvarende kamp i fjor: Spilte ikke i samme divisjon. Hoveddommer: Jon E. Skjervold, Fet.

  Stabæk (9): Veigar Pall Gunnarsson har problemer med ryggen og sliter med å komme i gang med trening. Mads Jørgensen sto over cupkampen på grunn av smerter i lysken, men ser ut til å bli klar til helgen. Jon Knudsen fikk seg en trøkk i den samme cupkampen, men var allerede i trening igjen torsdag.

  Bodø/Glimt (12): André Hanssen er tvilsom på grunn av problemer med kneet. Vegard Sannes står også på usikker-listen etter å ha forstuet skulderen tidligere denne uken. Jan Egil Brekke er fremdeles langtidsskadet.

 • Tilsvarende kamp i fjor: 0-0. Hoveddommer: Terje Hauge, Lyngbø.

  Sogndal (14): Marko Reda pådro seg en strekk i kampen mot Lyn og er usikker til Brann-kampen. Det samme er Håvard Flo og Ousman Nyan. Ifølge sportsdirektør Svein Bakke vil det først bli klart lørdag om Flo og Nyan er spilleklare.

  Brann (8): Alle mann er klare til kamp i Brann-leiren med unntak av langtidsskadde Christian Kalvenes.

 • Tilsvarende kamp i fjor: 2-0. Hoveddommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

  Vålerenga (4): Ronny Døhli er langtidsskadd, mens Per Egil Swift ifølge Lars Bohinen er usikker til helgens kamp.

  Viking (13): Viking sliter med mange skader i forsvaret. Bjørn Dahl er ute med strekk, Brede Hangeland er ute i lengre tid med bekkenskade, Kristian Sørli har ankelproblemer, mens Alexander Gabrielsen er uaktuell på grunn av en lårhøne. Bjarte Lunde Aarsheim, Jone Samuelsen og Kristian Sørli sto alle over cupkampen og er usikre til helgen. Erik Nevland og Mads Timm var til MR-undersøkelse torsdag, men er trolig klare igjen til søndag.

 • Hoveddommer: Kjell Alseth, Stjørdals-Blink.

  Spilles mandag:

  Tromsø - Rosenborg (19.00)

  (NTB)