Siste frist for Folkets Idrettspris

For 13. gang deler Dagbladet og Norsk Tipping ut den prestisjetunge utmerkelsen Folkets Idrettspris.

 • AVSTEMNINGEN ER STOPPET!

  John Arne Riise vant overlegent i fjor foran Petter Solberg. Landslagsbacken fikk 24 prosent av stemmene etter imponerende spill for Norge og Liverpool. Fra og med i dag og fram til fredag 20. desember klokka 12.00 kan du stemme på din favoritt. Det kan du enten gjøre på Dagbladets nettsider, som SMS-melding eller ringe inn på telefonnummer 82947050.

  Blant de som har stemt, trekker vi ut én person som får en reisegavesjekk til en verdi av 15000 kroner. I tillegg trekker vi ut tre personer hver dag som får en reisebag fra Dagbladet.

  De tolv kandidatene til Folkets Idrettspris er plukket ut av Dagbladets sportsredaksjon. De har alle sammen gjort seg spesielt bemerket i sine respektive idretter i år 2002, noe som har gitt dem en solid plass i folks bevissthet, og i Dagbladets spalter.

  I tillegg til at utøverne må ha prestert på et høyt sportslig nivå, har vi også lagt stor vekt på deres personlighet og oppførsel på og utenfor idrettsarenaen.

  Det har også vært avgjørende at utøverne kommer fra idretter som prioriteres høyt av Dagbladets sportsredaksjon - basert på undersøkelser og tilbakemeldinger fra leserne.

  Folkets Idrettspris henger høyt, og er en respektert pris innen idrettsmiljøet. Hvert år stemmer tusenvis på sin kandidat.

  Thor Hushovd (24). Landeveissyklist. Vant en etappe i årets Tour de France - den mest prestisjetunge konkurransen i en av verdens største idretter. - Lagledelsen løp bort og kysset meg. Dette reddet Touren for Crédit Agricole. Uten en seier kunne vi nesten kalt det en katastrofe, sa Hushovd. Grimstad-gutten ble etterpå utpekt som en av de framtidige spurtkongene i Tour de France.

  Petter Solberg (28). Rallykjører. Vant årets siste løp i rally-VM - Rally Storbritannia. Ble samtidig nummer to i VM-sammendraget. Er VM-sirkusets desidert mest populære fører på grunn av sin utstråling og entusiasme - i tillegg til kjøringen. Har ennå ikke signert ny kontrakt med Subaru, Petter vil ha en bedre bil for å kunne kjempe om VM-tittelen neste sesong.

  Ole Einar Bjørndalen (28). Skiskytter. Kongen av vinter-OL i Salt Lake City. Vant alle de individuelle øvelsene, i tillegg til lagkonkurransen. Med fire gull i samme OL blir han bare slått av Eric Heiden med sine fem skøytegull. Bjørndalen var også svært nære en plass på stafett-laget i vanlig langrenn. Fikk Egebergs Ærespris for fremragende innsats i de to øvelsene tidligere i vinter.

  Kari Traa (28). Kulekjører. Sjokkerte ved å posere halvnaken i et norsk magasin i januar. Slo tilbake mot kritikken med å vinne Norges første OL-gull i Salt Lake. - Kari er for god til å være jente i denne idretten. I fart hopp og styrke er hun langt foran de andre, sa trener Lasse Fahlén før OL. Har sjarmert en hel verden med sin utstråling og sitt alltid upåklagelige gode humør.

  Ragnhild Myklebust (58, blir 59 på fredag). Langrenn og skiskyting for funksjonshemmede. Tidenes paralympier etter at hun tok sitt 22.(!) gull i Salt Lake City. Ingen over, ingen ved siden av fysioterapeuten fra Brumunddal. Har vært en foregangsfigur for norsk handikapidrett . Legger nå opp, men vil fortsette sitt arbeid innenfor idretten med blant annet rekrutteringsarbeid.

  Eirik Verås Larsen (26). Padler. Norges nye padle-ener etter at Knut Holmann la opp. Vant VM-gull på K1 1000-meter og tok sølv i K2 sammen med makker Nils Olav Fjeldheim bare en time etterpå! Var førstemann som to to medaljer i to forskjellige båter i samme mesterskap siden 1988. Seinere på høsten ble Verås Larsen verdensmester i maratonpadling sammen med Fjeldheim.

  Pål Trulsen og herrelandslaget. Curling. Klinket seg inn i nordmennenes hjerter med sitt OL-gull i Salt Lake. Slo storfavoritten Canada i finalen, og sørget for at Norge fikk sitt beste OL noen gang. Skapte samtidig curlingfeber her hjemme i Norge. Idrettsgrenen som var tilnærmet ukjent her før OL, ble plutselig en av de store TV-attraksjonene.

  Kjetil André Aamodt (31). Alpinist. Aamodt tuktet de «uslåelige» østerrikerne og tok to OL-gull i Salt Lake. At han skulle kjempe i toppen i kombinasjonen, var ingen stor overraskelse, men det var derimot gullet i super-G. Kjetil tok sin første seier i disiplinen siden 1996, og skrev seg samtidig inn i historiebøkene som tidenes største mesterskapsalpinist.

  Tor Arne Hetland (28). Langrennsløper. Tidenes første OL-vinner i sprint da han beseiret nordmennenes erkerival, italienske Christian Zorzi, i Salt Lake. Alltid best når det gjelder. Har bare vunnet to sprintrenn - det andre var i VM 2001. 28-åringen har startet sesongen bra, og er et av våre sterkeste kort foran ski-VM i Val di Fiemme.

  Bente Skari (30). Langrennsløper. Tok OL-gull på 10 km. klassisk i Salt Lake, der hun slo to som seinere ble tatt i doping!, Vant verdenscupen sammelagt sist sesong. Norsk idretts største seiersmaskin vant sin første verdenscup-seier i fri teknikk forrige helg. Er storfavoritt på flere distanser i ski-VM i Val di Fiemme, og har Dæhlies rekord på 46 verdenscupseirer innen rekkevidde.

  Nils Arne Eggen (61). Fotballtrener. Rosenborg. Tok sitt fjerde strake seriegull, og sitt 12. siden 1988. Tidenes mest suksessrike klubbtrener i Norge - uansett idrett. Ledet også Rosenborg til deres åttende strake Champions League-deltakelse. La opp som trener etter årets sesong, og fikk en tårevåt avskjed på Lerkendal. Er blitt foreslått som æresborger av Trondheim.

  Gunn-Rita Dahle (29). Terrengsyklist. Fikk endelig lønn for sin knallharde jobbing med seier i både VM og EM denne sesongen. Måtte ta en lang pause fra idretten etter feiltrening og overbelastning. Er nå tilbake i verdenstoppen. - Dette er den mest velfortjente seieren jeg har vært med på, sa trener og konsulent i Olympiatoppen Atle Kvålsvoll etter EM-seieren.

  Avstemningen er nå avsluttet.

<B>Bente Skari</B>
<B>Pål Trulsen og herrelandslaget i curling.</B>
<B>Kari Traa</B>
<B>Folkets Idrettspris</B>
<B>Thor Hushovd</B>