- Siste gang du bruker det ordet

Keane tålte ikke nedrykksspørsmål.

• Sunderland - Tottenham direkte kl. 13.45!

(Dagbladet.no): Det kreves en tapper journalist for å stille Roy Keane kritiske spørsmål. Av og til trenger det ikke en gang være kritisk for å bli rammet av Sunderland-managerens intense blikk - noe en engelsk reporter fikk erfare i går.

Under sin siste pressekonferanse før dagens serieåpning hjemme mot Tottenham, fikk Keane et nokså harmløst spørsmål om målet var å overleve i Premier League.

Ifølge Daily Mail kom responsen i form av et skremmende, iskaldt blikk, fulgt av et like kjølig svar.

- Jeg håper det blir siste gang du bruker det ordet, sa Keane.

Store ambisjoner

Etterpå benektet han at spørsmålet hadde gjort ham sint.

- Dere har ikke sett meg sint, hevder Keane.

ER KOMMET FOR Å BLI: Roy Keane har langt høyere mål enn Sunderland enn å bare holde plassen. Han vil vinne trofeer så fort som mulig. Foto: EPA
ER KOMMET FOR Å BLI: Roy Keane har langt høyere mål enn Sunderland enn å bare holde plassen. Han vil vinne trofeer så fort som mulig. Foto: EPA Vis mer

- Jeg liker bare ikke det ordet. Noen ord blir forbundet med visse klubber, og jeg vil ikke at det skal gjelde Sunderland. Det er opp til meg at det ordet ikke skal bli brukt, og bare resultater kan bli kvitt det. Det er greit for meg, sier han.

Selv om Keane er svært fersk som manager, har han videreført det gode ryktet han hadde som fotballspiller til å gjelde manageregenskapene sine.

På papiret har Sunderland et potensialt nedrykkslag, men mange tror Keanes innflytelse vil veie opp for det. Og om selvtilliten hans kan smitte over på spillerne, bør det ikke være noen fare.

- Jobben min er å etablere meg som Sunderland-manager. Jeg ønsker å skape noe her, og vinne trofeer, sier Keane.