Siste natt med gjengen

De siste dagene før cupfinalen brukte Kjersti Thun (31) til å dele ut billetter til Asker-fansen i egenskap av klubbsekretær. I går scoret hun to mål i sin avskjedskamp for klubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): -  Det er synd Kjersti gir seg. Hun er litt hønemor for oss, og kommer til å bli savnet på laget. Selv har jeg lyst til å fortsette, både i Asker og på landslaget. Jeg har fortsatt mer å gi, sier Asker-keeper Bente Nordby til Dagbladet.

Tomålsscorer Thun synes kampen i går er en perfekt måte å si takk for seg på.

-  Jeg kom til Asker i 1991, og har spilt på A-laget siden -92. Etter to cupmesterskap og tre seriegull er det slutt på fotballkarriéren. Men jeg fortsetter i jobben som klubbsekretær. Seieren i går synes jeg var en perfekt avslutning, sier Kjersti Thun.

-  Litt rart

I begge cupfinalene hun har vunnet (4- 1 over Bjørnar i 2000 og 4- 0 etter ekstraomganger i går) har hun lagd mål.

-  I finalen for fem år siden scoret jeg 1- 0-målet, i går var jeg borti alt og hadde to mål og to målgivende pasninger. Det gjør at jeg sliter med å finne ord. Men det blir rart å ikke gå på treninga mer, sier Kjersti Thun etter Ullevaal-showet.

Lagvenninne Lise Klaveness synes også det blir litt rart å spille på et Asker-lag uten Kjersti Thun.

-  Samtidig var det utrolig godt at hun fikk en så fin avslutning. Da hun satte inn 2-0 og 3-0 målet, gledet jeg meg også på hennes vegne. Foran ekstraomgangene følte jeg at første målet vinner. Da jeg scoret, virket det som lufta gikk ut av Strømmen-laget, sier Lise Klaveness.

KLEDD FOR FEST:  Med Kongepokalen i hånda tok Kjersti Thun (t.v.) et strålende farvel med fotballen. Sammen med keeper Bente Nordby var hun  klar for seiersfest. -  Det blir rart å ikke gå på treninga mer, sier Kjersti med to scoringer og to målgivende i finalen. Alle foto: Daniel Sannum Lauten
KLEDD FOR FEST: Med Kongepokalen i hånda tok Kjersti Thun (t.v.) et strålende farvel med fotballen. Sammen med keeper Bente Nordby var hun klar for seiersfest. - Det blir rart å ikke gå på treninga mer, sier Kjersti med to scoringer og to målgivende i finalen. Alle foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Også Asker-trener Peer Danefeld skulle gjerne hatt med Kjersti Thun videre.

-  Det er synd at hun gir seg. Det positive er at jeg har nye måltjuver på gang, sier Danefeld etter finaleseieren.

Mest lettet i Asker-leiren etter kampen var innbytteren Hanne Ruud Reksten (19).

-  Jeg burde scoret tre mål, men fikk ingen. To stolpeskudd og én bom var ikke akkurat det jeg hadde tenkt meg. Trøsten er at vi vant likevel, sier Hanne Ruud Reksten.

-  Ett år til

Strømmen-veteran Hege Riise (36) tar én sesong til.

-  Jeg blir med ett år til, da er det slutt med toppfotballen også for meg. I 2007 vil det være nok av spillere til å ta over. Feilen i går var at vi manglet flyt i pasningsspillet, og skapte for få målsjanser. De første 90 minuttene føltes som en sammenhengende stillingskrig, sier Hege Riise.

Da Lise Klaveness satte inn 1- 0-målet med venstrebeinet, kjørte Strømmen opp midtstopperen Maritha Kaufmann i angrep.

-  Vi gamblet og tapte. I stedet for utlikning fikk vi tre mål til mot oss, sier Hege Riise.

STOLT: Kjersti Thun jubler sammen med Asker-jentene. Bak fotballpresident Sondre Kåfjord og statsminister Jens Stoltenberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer