Siste nytt fra sykestua

Åtte Premier League-kamper mandag.

(Dagbladet.no): Den kommende serierundens høydepunkt er selvsagt Arsenals møte med Manchester United tirsdag. Men allerede mandag går årets åtte første kamper av stabelen.


Les siste nytt om Michael Owens skade, Azar Karadas\' startmuligheter, om Kevin Phillips endelig gjør comeback og hvorvidt El-Hadji Diouf får spille mot gamle lagkamerater fra Liverpool.

West Bromwich-Aston Villa

Avspark mandag kl. 13.00
Aston Villa må igjen klare seg uten sin kaptein Olof Mellberg i møtet med byrivalen West Bromwich. Wilfred Bouma er usikker med et kranglet kne. Kneskade setter også Patrik Berger ut av spill, mens Lee Hendrie sliter med en vond akilles. Mange Villa-fans hadde nok håpet at Kevin Phillips skulle få sitt etterlengtede comeback mot West Brom. Men det lar vente på seg, for spissen har opplevd en forverring etter ankeloperasjonen forrige uke.

For hjemmelaget ventes Nwankwo Kanu å komme inn på laget igjen, og også Junichi Inamoto kan bli klar til kamp. Ronnie Wallwork er på sin side usikker på grunn av en smell han pådro seg i forrige kamp. Zoltan Gera er definitivt ute.

West Ham-Chelsea

Avspark mandag kl. 13.45
Joe Cole får ikke spille mot sine gamle lagkamerater på grunn av suspensjon. Ifølge nyhetsbyrået AP ville han uansett ikke ha spilt, fordi José Mourhinho har gitt ham fire dagers «ferie» til å tenke gjennom hvordan han kan bli mer lagspiller og mindre individualist. For øvrig er Chelsea-mannskapet temmelig fulltallig.

West Ham kan glede seg over at både Danny Gabbidon og Tomas Repka er tilgjengelige igjen. Derimot må de klare seg uten Teddy Sheringham, og muligens også Bobby Zamora.

SKADD: Balløyas mest omtalte skade i øyeblikket - beinbruddet til Newcastle og Englands Michael Owen. Foto: PAUL KINGSTON/EPA/SCANPIX
SKADD: Balløyas mest omtalte skade i øyeblikket - beinbruddet til Newcastle og Englands Michael Owen. Foto: PAUL KINGSTON/EPA/SCANPIX Vis mer

Birmingham-Wigan

Avspark mandag kl. 16.00
Matthew Upson vil mangle i Steve Bruces mannskap, etter at forsvareren pådro seg en skade mot Chelsea. Samtidig kan Bruce glede seg over returen til Mario Melchiot, Muzzy Izzet og Stan Lazaridis, som er alle er spilleklare igjen etter skader. Også Jiri Jarosik ventes å komme i aksjon for Birmingham.

I Wigan antas det at Leighton Baines å må stå over på grunn av en hamstringskade, men ellers strir ikke klubben med de aller største skadeproblemene.

Bolton-Liverpool

Avspark mandag kl. 16.00
Djibril Cissé hinket av banen i forrige kamp, mot West Bromwich, og det er usikkert om denne skaden slipper taket i tide til den første kampen i det nye året. Smellen passer franskmannen dårlig, ettersom spisskonkurrent Fernando Morientes også er skadet for tida. En annen som sliter med skade, er hollandske Boundewijn Zenden.

For hjemmelaget er El-Hadji Diouf igjen spilleklar etter at han var suspendert mot Manchester United. Senegaleseren ventes å starte mot sine gamle lagkamerater. Sam Allardyces eneste skadebekymring er danske Henrik Pedersen, som må stå over på grunn av en skade i akillesen.

Everton-Charlton

Avspark mandag kl. 16.00
Mikel Arteta vender tilbake etter suspensjon for Everton, som derimot må klare seg uten fortsatt suspenderte Phil Neville. Gary Naysmith er i ferd med å kjempe seg tilbake fra skade, men må antakeligvis ta til takke med benken mot Charlton. Simon Davies og Per Kroldrup må gjennom seine tester for å få fastslått om de kan spille. Langtidsskadde Andy van der Meyde, James Vaughan og Alessandro Pistone er fortsatt ute.

For bortelaget blir nøkkelspilleren Danny Murphy spilleklar i tide til kampen på Merseyside. Kneskadde Alexei Smertin og syke Jerome Thomas er høyst usikre. I likhet med noen av sine motspillere, må Gonzalo Sorondo gjennom en sein test før han eventuelt kan meldes spilleklar.

Fulham-Sunderland

Avspark mandag kl. 16.00
Hreidar Helguson hinket av banen under Fulhams kamp mot Portsmouth, og han er derfor usikker foran møtet med Sunderland.

Sunderland har også sine skadeproblemer, for eksempel Christian Basilla. Han blir ikke med resten av Sunderland-troppen til London, fordi han har problemer med hamstringen.

Newcastle-Middlesbrough

Avspark mandag kl. 16.00
Det store samtaleemnet i både Newcastle, og i England for øvrig, er selvfølgelig Michael Owens beinbrudd i foten. De siste prognosene tilsier at superspissen vil være i ute i ti uker. Det er også klart at han må gjennom en operasjon. En annen som må stå over i morgen, er Shay Given, som sliter med en skade i tommelen. Emre er fortsatt ikke helt i kampklar, mens Peter Ramage kan komme til å kaste inn håndkleet på grunn av akillessmerter.

Yakubu Aiyegbeni er et av de usikre kortene for \'boro. Om han vil spille, blir ikke klart før etter en test av hofta tett innpå kampstart. George Boateng og Fabio Rochembach er derimot helt sikkert ute.

Blackburn-Portsmouth

Avspark mandag kl. 20.35
Tugay ventes å komme tilbake i spill for Blackburn på mandag. Rovers har ikke mange spillere på skadelista, men Andy Todd pådro seg en kneskade mot Middlesbrough andre juledag, noe som kan bli skjebnesvangert i forhold til kampen mot Portsmouth.

Portsmouths Dejan Stefanovic har spilt med smerter i det siste, og vil være redusert. Dario Silva kan bli hvilt og Azar Karadas kan meget vel få sin første kamp fra start. I likhet med Jamie Ashdown, sliter også Linvoy Primus med en skade som kan sette ham ut av spill i morgen.

AU! Her brekker Michael Owens bein, noe som skaper hodebry for både Newcastle og Englands lagledere.