Siste Ohr er sagt

Aalesund skulle ete erkerivalen Molde, men ble selv slukt. Ohralt.

Ålesund (Dagbladet): Moldes Stian Ohr er i sitt livs form. Det fikk sunnmøringene merke.

-  Vi kom hit med fem tap på rad uten å ha spilt dårlig. I dag fikk vi betalt for klokskap og arbeidsvilje, sier Stian Ohr.

Han scoret 3-1 målet og var en konstant trussel for ålesunderne.

Moldes første seier i en tippeligakamp over Aalesund, utviklet seg til en liten maktdemonstrasjon etter pausen.

-  Vi fikk tatt Fjørtoft effektivt ut av kampen og stolte på egne ferdigheter. Det var mye som sto på spill for oss i dag. Vi tok et viktig steg i nedrykksstriden, men vet at det gjenstår mye hardt arbeid for å berge plassen, sier Ohr.

Full klaff

Molde var supereffektive med å lage klassescoringer på alle sine tre første målsjanser. Stian Ohrs 3-1 scoring var en perle. Han fikk ballen servert av en AaFK-spiller og sendte en dupper fra 20 meter i motsatt kryss.

-  Jeg siktet og fikk full klaff, gliser den lille storspilleren.Scoringa kom da AaFK var i gang med sin storoffensiv og hadde redusert til 1-2 like før ved innbytter Aarøy.

 TORNEROSES:  Molde-helten Stian Ohr på vei opp til Moldes supportere i Tornekrattet. Ohr er ifølge seg selv i sitt livs form. Foto: Fridgeir Walderhaug
TORNEROSES: Molde-helten Stian Ohr på vei opp til Moldes supportere i Tornekrattet. Ohr er ifølge seg selv i sitt livs form. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

Virket engstelige

Veteranen Trond Strand, med 15 sesonger i Molde-drakta, var med på å sende AaFK ned i 1. divisjon med utlikning på overtid på gamle Kråmyra for to år siden. Høyrebacken scorer ett eller to seriemål i sesongen. I går kom hans første denne sesongen.

-  Jeg knep igjen øynene og smelte til da jeg fikk sjansen, sier Strande om det harde skuddet som nær tok med seg Stian Johnsen i AaFKs nettmasker.

-  Jeg synes AaFK-spillerne virket engstelige. Nå er det bare å se fram til lørdagens kamp mot Rosenborg, sier Strande.

Mange som sviktet

Aalesundstrener Ivar Morten Normark er veldig skuffet over prestasjonen i den livsviktige nøkkelkampen på hjemmebane.

-  Jeg står fortsatt fast på at vi har et godt nok lag til å overleve i Tippeligaen, men prestasjonene i denne kampen ga meg en vond følelse. Etter å ha bestemt spillet på hjemmebane i høstsesongen, var det mange som sviktet. Det handler om at vi har med mennesker å gjøre, sier Ivar Morten Normark.

Han har ikke gitt opp håpet om å overleve .

Nei til Nhleko

AaFK har knapt rørt de 15 millionene klubben har disposisjon for spillekjøp. De to nyinnkjøpte før denne kampen startet begge på benken. AaFK-treneren innrømmer at klubben hadde flere muligheter til å kjøpe Nehlko før scoringsmaskinen havnet i Viking i sommer.

-  Vi mente han ikke hadde de personlige egenskaper som er nødvendig for at vi skulle kjøpe han, sier Normark.-  Bryr folk i Ålesund seg om personlige egenskaper hvis klubben kjøper en spiller som skyter klubben til ny kontrakt i Tippeligaen?

-  Som sagt ble vi ikke overbevist om at han var rette mann for den lagbygginga vi jobber med, sier Normark - som ikke ønsker å utdype dette nærmere.

EFFEKTIV: Molde-veteranen Trond Strande scorer svært sjelden, men ofte mot rivalen Aalesund.