- Siste OL uten norske svømmere

- Skal vi bli tatt på alvor i idrettsverden, må vi hevde oss i de store internasjonale idrettene som svømming, sier toppidrettssjef Bjørge Stensbøl.

Han misliker sterkt at Idretts-Norge bare blir tilskuer til den største happeningen i Sydney-OL. Svømmekonkurransene i det imponerende flerbrusanlegget Homebush Aqutic Center.

Terrie Miller er den eneste norske OL-kandidaten, men fortsatt langt unna kravet på 100 meter bryst (1,10,26).

- Hun har fortsatt sjansen til å kvalifisere seg, men må dokumentere plasseringsmulighet blant de 12 beste minst to ganger. Fristen er 25. august, sier Bjørge Stensbøl.

Toppidrettssjefen har tidligere uttalt at det ikke blir med norske svømmere til Sydney-OL.

Satsingsområde

- Men Sydney blir også det siste OL-et uten norsk deltakelse i bassenget. Etter lekene i Australia, vil svømming bli satsingsområde fram mot neste OL. I Athen 2004 skal vi også ha med svømmere, sier Bjørge Stensbøl.

Selv om svømming blir den største OL-øvelsen i Sydney, er ikke toppidrettssjefen villig til å fire på kravene.

- Terrie Miller må prestere på lik linje med de øvrige OL-kandidatene. Det er trist at vi ikke deltar i Sydney, samtidig er svømming en av de grenene vi har forutsetninger for å hevde oss i. Svømmeanlegg er i hvert fall ingen mangelvare i Norge, sier Bjørge Stensbøl.

Sju millioner

Siden svømmeanlegget i Sydney ble åpnet høsten 1994, har det hatt cirka sju millioner betalende gjester. På en vanlig dag er det rundt tre tusen innom Homebush Aquatic Center. Konkurransebassenget har en tilskuerkapasitet på 4400, som utvides til 7500 under OL. Alle svømmekonkurransene er for lengst utsolgt.