TILBAKESLAG: De siste rapportene tyder på at Michael Schumacher har fått et tilbakeslag. Foto: Jens Buettner/DPA/NTB Scanpix
TILBAKESLAG: De siste rapportene tyder på at Michael Schumacher har fått et tilbakeslag. Foto: Jens Buettner/DPA/NTB ScanpixVis mer

Siste om Schumachers tilstand: - Jeg har nyheter, og de er dessverre ikke gode

Det forteller den tidligere Ferrari-sjefen Luca di Montezemolo.

(Dagbladet): Den tidligere Formel 1-stjerna Michael Schumacher falt stygt på ski i alpene og fikk omfattende hodeskader for snaut to år siden. Nå er han lenket til rullestol, og taleevnen har ennå ikke kommet tilbake.

Tyskeren lå i koma og er blitt skjermet fra offentligheten siden den skjebnesvangre turen.

Nå har den tidligere Ferrari-sjefen Luca di Montezemolo uttalt seg om tilstanden til Schumacher.

- Jeg har nyheter, og dessverre er det ikke gode nyheter, sier Montezemolo ifølge flere medier, deriblant Reuters.

Han ville ikke gå ytterligere inn på hvordan det står til med den tidligere Formel 1-stjerna.

- Livet er rart. Han var en fantastisk sjåfør og hadde bare en ulykke med Ferrari i 1999, sier han videre.

Montezemolo var sjef for Schumacher i glansdagene. Schumacher ble verdensmester sju ganger og Ferrari-helten var blant klodens heteste sportsnavn på 1990- og 2000-tallet.

Engelske BBC har kontaktet Schumachers offisielle talskvinne Sabine Kehm, som ikke ønsker å kommentere uttalelsene til Montezemolo.

Gjorde framskritt I 2014 ble det kjent at Michael Schumacher kommuniserte med familien ved hjelp av øynene, og manager Sabine Kehm avslørte i mai at han hadde gjort ytterligere framskritt.

- Vi kan med glede fortelle at han gjør framskritt. Men vi skal huske på at han ble rammet av alvorlige hodeskader, uttalte Kehm til den tyske storavisa Bild.

Nå kan det virke som han har fått et tilbakeslag.

Passet på Schumachers hjem skal ha blitt bygget om for å tilpasses den nye situasjonen.

I tillegg skal et team på rundt 15 personer ha blitt ansatt for å passe på 46-åringen døgnet rundt.

Tida etter ulykka har vært preget av et sterkt ønske om å få informasjon om den tidligere Formel 1-gigantens tilstand. Et halvt år etter ulykka skal legejournalene hans ha blitt stjålet og forsøkt solgt.

Tyskeren lå i koma og er blitt skjermet fra offentligheten siden den skjebnesvangre turen. Det har gjort at flere medier har gått over streken i jakten på ny informasjon.

Familien til Schumacher raste da et magasin hevdet at Schumacher kunne gå igjen. Det tyske kjendismagasinet Bunte påsto at tyskeren hadde gjort store framskritt. Med tittelen: «Han kan gå igjen», trykket avisa en artikkel med en anonym person som kilde.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram