Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Siste seilas for omkommet seiler

ABN Amro Two er i mål. Mens den omkomne Hans Horrevoets (32) forsetter den siste seilasen hjem .

Den omkomne ABN Amro Two-seileren er ombord på den nederlandske fregatten HNLMS Van Galen på vei hjem til hjembyen Terheijden i Nederland.

Samtidig har ni medseilere fra ABN Amro Two gått i mål som siste båt i Portsmouth i kveld.

Totalt utslitte og med sterke følelser som trengte seg på kom skipper Sebastien Josse og hans åtte helter til land i Portsmouth.

Stillhet til sjøs

Båren med Hans Horrevoets ble litt over klokka 09.30 idag overflyttet til det nederlandske marineskipet med RIB (gummibåt). Nå bringes båren med Horrevoets Two hjem til nederlandsk jord hvor han skal gravlegges en av de nærmeste dagene.

Det er ventet at en stor del av seilerne fra Volvo Ocean Race vil dra til Nederland for å ta avskjed med en kjær og populær seilervenn.

For den franske skipperen Sebastien Josse og mannskapet ombord ble avskjeden til sjøs en overveldende og sterk, men enkel seremoni, med alle seil nede og ett minutts stillhet for den døde kameraten.

Utsatt

OMKOM: Amro Two er i mål, men den ble ikke den feiringen de hadde planlagt. Hans Harrovoets druknet etter å ha falt overbord 17. mai. Båren med Hans Horrevoets fraktes nå hjem til nederlandsk jord hvor han skal gravlegges en av de nærmeste dagene. Foto: REUTERS
OMKOM: Amro Two er i mål, men den ble ikke den feiringen de hadde planlagt. Hans Harrovoets druknet etter å ha falt overbord 17. mai. Båren med Hans Horrevoets fraktes nå hjem til nederlandsk jord hvor han skal gravlegges en av de nærmeste dagene. Foto: REUTERS Vis mer

Overføringen av båren har vært planlagt over internett i flere dager og holdt hemmelig for å unngå nærgående britisk presse.

Men det avtalte opplegget måtte utsettes da ABN Amro Two måtte redde hele mannskapet på Movistar fra en synkende seilbåt 400 nautiske mil fra den engelske kysten.

I dag tidlig ble først Movistargjengen fraktet til land. Deretter dukket den nederlandske fregatten opp i havtåka og den triste prosedyren med å hente båren opp på dekk og deretter over til RIB-en.

Deretter forlot HNLMS Van Galen England og satte kursen hjem.

Hans Horrevoets\' siste seilas kunne starte.

Amro Two fikk selskap av et nederlandsk marinefartøy da de nærmet seg kysten av England i dag.
<B>GODT LIKT:</B> Flere av deltakerne i Volvo Ocean Race vil delta i begravelsen til Hans Horrevoets.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling