Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Siste sjanse for Espen

Espen Bredesen får i dag en siste sjanse til å kvalifisere seg til OL. Hoppsjef Trond Jøran Pedersen arrangerer et rent amerikansk uttak til helgas skiflygings-VM - som igjen kan gi nye forhåpninger om OL-plass. Fire hoppere kjemper om to ledige plasser til VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal OL- og VM-vinner Bredesen ha sjanse til å komme til Nagano, må han starte med å slå minst to av kollegaene Lasse Ottesen, Jon Petter Sandaker og Sturle Holseter i dagens provisoriske konkurranse i Lysgårdsbakken på Lillehammer.

  • Trioen Kristian Brenden, Henning Stensrud og Roar Ljøkelsøy er allerede tatt ut til skiflygings-VM.

Hoppsjef Trond Jøran Pedersen synes situasjonen er litt lei foran dagens brutale konkurranse.

- Det føles ikke noe godt at vi skal gjøre det på denne måten, sier Pedersen.

- For Espens del handler det om at han har gjort mye fint på trening. Men når det ikke fungerer i konkurranser, hvorfor skal det da gjøre det i OL? Spør Pedersen.

Nå tar hoppsjefen den uhøvlede varianten, og utfordrer guttas konkurranseinstinkt på det mest brutale.

Døra på gløtt

- Espen har fått en del sjanser til å vise seg fram. Dette kan bli den siste, bekrefter Pedersen.

Men han innrømmer at han ikke helt kan frita seg fra en litt knugende tanke om at Espen fort kunne gjort det bra i OL - nesten uansett prestasjoner i forkant.

- Men slik vil det være med alle som eventuelt ikke kommer med. Men Espen har tross alt prestert mer enn de fleste andre, sier Pedersen.

  • I går delte OL-komiteen ut den nest siste bunken med Nagano-billetter. Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl holder døra på gløtt for en fem- ti utøvere til - ikke minst Espen Bredesen. Velviljen kan tolkes som temmelig stor.

Siste forsøk

- Han trenger ett godt hopp i skiflygings-VM for å vise at han er på gang, sier Stensbøl.

  • Men: først må han komme dit. Ett godt hopp i dagens amerikanske uttak er neppe godt nok. Skjønt, hoppsjef Trond Jøran Pedersen vil nok gjøre et siste forsøk på å overbevise Stensbøl om at Bredesen bør med - selv om han ikke makter dagens kvalifisering.

- Det må i så fall millimetermarginer til for å vurdere inn Espen. Jeg har jo sett hva han har prestert på trening, og der har han vist mye bra, sier Pedersen.

Under gårsdagens maraton-møte i uttakskomiteen ble Bredesens navn strøket fra ønskelista som hopptrener Trond Jøran Pedersen hadde levert inn.

Men ser Stensbøl snev av gammel Bredesen-storhet, så strekker han seg ganske langt for å oppfylle hoppsjefens ønske.

- Hopp er en marginalidrett. Derfor setter vi ikke konkrete krav til Espen. Men han må vise at han er i kraftig framgang, sier Stensbøl.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!