Siste sjanse for Sjevtsjenko

Direkte kl. 18!

• Minutt for minutt: Saudi-Arabia - Ukraina

(Dagbladet.no): Ukraina var det første europeiske laget som kvalifiserte seg til VM. Onsdag ble de rundspilt av Spania og tapte 0-4.

Et nytt tap mot Saudi-Arabia i dag og Ukraina er utslått.

- Vi har fortsatt én sjanse, så vil skal spille som om dette er vår siste kamp. Oppgjøret mot Saudi-Arabia er vår siste sjanse, og vi har det i bakhodet når vi forbereder oss, sier Sjevtsjenko.

29-åringen er en av verdens mest målfarlige spisser og gikk fra Milan til Chelsea for 360 mill. kroner i sommer. Den siste måneden har han slitt med en kneskade.

Sjevtsjenko er ikke i toppslag - ennå.

- Jeg brukte hvert øyeblikk under Spania-kampen til å prøve å finne formen. Jeg følte meg bedre etter kampen, men jeg trenger fortsatt matchtrening. Jeg tror alle forstår at vi må starte helt på nytt igjen, sier ukraineren.

Saudi-Arabias trener Marcos Paqueta er ikke sikker på at at ukrainernes ydmykelse er heldig for gulflandet, som sikret seg ett poeng med 2-2 mot Tunisia.

- De kommer til å prøve å score så mange mål som mulig, for å rette opp målforskjellen sin. Dette kan bli farlig, de spiller under press. Men det kan også bli en fordel for oss, sier brasilianeren.

Og selvsagt vil saudiene hindre at Sjevtsjenko får ballen foran mål.

- Det blir viktig for oss at han og andre nøkkelspillere blir markert tett. Den viktigste er Sjevtsjenko, sier Paqueta.

Ukraine er i sitt første VM, og trener Oleg Blokhin har langt fra gitt opp å gå videre til åttendedelsfinalen.

- På tross av resultatet, så var det ikke nødvendigvis noe negativt. Jeg sa tidligere at et godt resultat for oss er å gå videre fra gruppe. Det er fortsatt målet, sier Blokhin.

FIRE BAKLENGS: Andrej Sjevtsjenko og Ukraina fikk juling mot Spania. I dag får laget en ny sjanse i VM.