Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Siste sjanse for spurtlagenes gladiatorer

Johan Kaggestad gjennomgår dagens etappe i Tour de France.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

11. etappe: Direkte i Tour-studio fra kl. 13.15.

(Dagbladet): Spurtkanonene Mark Cavendish, André Greipel og Tyler Farrar har alle fått sine etappeseirer så langt i årets Tour de France, men det har i vel så stor grad vært allrounderne og klassikerspesialistenes ritt så langt.

IDEELL FOR BRUDD: Dagens småkuperte etappeprofil innbyr til bruddforsøk, men spurtlagene kommer til å kjøre tøft for å benytte den nest siste spurtmuligheten før Paris.Illustrasjon: ASO
IDEELL FOR BRUDD: Dagens småkuperte etappeprofil innbyr til bruddforsøk, men spurtlagene kommer til å kjøre tøft for å benytte den nest siste spurtmuligheten før Paris.Illustrasjon: ASO Vis mer

Dagens etappe fra Blaye-les-Mines til Lavaur er spurtlagenes nest siste mulighet til å få i stand en massespurt før Paris - den siste før feltet ruller inn i Pyreneene.

Det er en sjanse de ikke kommer til å la gå fra seg, mener TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad i sin daglige etappegjennomgang for Dagbladet.

- Det ligger an til en spurtetappe. I morgen begynner virkelig kampen om sammenlagtseieren for da går vi inn i Pyreneene. Derfor vil sammenlagtfavorittene ta det med ro og spare mest mulig krefter, sier Kaggestad.

Soloseier sist Sist gang det var målgang i Lavaur var på den 15. etappen i 2001 da Lotto-rytter Rik Verbrugghe kom alene til mål. Selv om Kaggestad forventer spurt, ser han heller ikke bort ifra at historien for ti år siden kan gjenta seg i dag.

- Etappen er ideell for ryttere til å gå i brudd. De litt ukjente rytterne kan nå få en dag i solen ved å vinne en etappe. Men spurtlagene kommer til å kjøre som gale for å bringe sine gladiatorer i posisjon før spurten, poengterer han, og ser for seg følgende scenario:

- Det kommer til å bli en kamp for en liten utbrytergruppe å holde unna for spurtlagene før spurten begynner, men det blir ganske sikkert en av de anerkjente spurterne som vinner denne etappen, mens favorittene hviler seg klare før Pyreneene i morgen.

VED FOTEN AV PYRENEENE: Fjellene nærmer seg, og onsdagens etappe er den siste dagen i Tarn-departementet før man kommer inn i Haute-Garonne og Hautes-Pyrénées i morgen.Illustrasjon: ASO
VED FOTEN AV PYRENEENE: Fjellene nærmer seg, og onsdagens etappe er den siste dagen i Tarn-departementet før man kommer inn i Haute-Garonne og Hautes-Pyrénées i morgen.Illustrasjon: ASO Vis mer