Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Siste sjanse? Nei, jeg er jo bare 30 år»

Han har akkurat fylt 30 år og har 52 landslagsminutter fordelt på to tidligere januarsamlinger med Norge. Nå er Raymond Kvisvik i Midtøsten for å vise seg fram igjen.

KUWAIT CITY (Dagbladet): Mange mener det er Brann-spillerens siste sjanse. Henter han ikke fram det han kan i løpet av kampene mot Kuwait, Bahrain og Jordan, vil Åge Hareide rette blikket mot dem som har levert før og alle dem som står i kø. Men Raymond Kvisvik er i en særstilling - han er her på grunn av en ekstremt følsom venstrefot.

Som i Åge Hareides tanker kan bli et våpen som skal terrorisere Moldovas midtforsvar 30. mars.

Lite å skryte av

-  Landslagskarrieren min er ikke akkurat noe å skryte av, sier Kvisvik til Dagbladet. -  Jeg kom inn mot Danmark på La Manga i 2000 og fikk noen minutter mot Oman tre år seinere. Og til sammen har jeg litt over en omgang - 52 minutter for å være helt nøyaktig.

-  Jeg håper at det blir litt mer her.

-  Føler du det er din siste sjanse?

-  Nei, jeg er jo bare 30 år. Og jeg tror ikke det som skjer her nede vil være helt avgjørende. For Åge Hareide har hentet meg for en grunn - han vet hva jeg står for. Samtidig er han klar over at vi fortsatt bare skriver januar.

Følt skuffelsene

Raymond Kvisvik har fått mye spalteplass i media som en av de forbigåtte rundt landslagsuttak. Han har følt det sjøl også.

-  Noen ganger, ja, sier han. -  Jeg har jo følt at jeg har vært god nok til å kunne være med og bidra. Men sånn er det, og noen vil alltid bli skuffet. De gangene jeg ikke har blitt tatt ut, har det sikkert vært en grunn.

Men Raymond Kvisvik er ikke typen som sutrer. Skuffet innimellom, ja - men enda en vraking på landslaget har ikke gått innpå ham.

-  La meg sin det sånn - For mitt vedkommende har ikke skuffelsene vært så store at jeg har trengt trøst fra mine nærmeste. Men selvfølgelig skulle jeg ønske jeg hadde flere landskamper.

Lettere med Hareide

Raymond Kvisvik har et håp om at Åge Hareides uttalte ord om klare typevalg i forhold til kommende motstandere, kan gi litt mer luft i den dørsprekken han aldri har sluppet gjennom.

-  Det at Åge (Hareide) så klart sier at han ønsker den og den typen spiller mot den og den motstanderen, kan bety en åpning, sier Raymond Kvisvik. -  Før måtte du jo spille i utlandet for å komme med på landslaget. Og så måtte du ha defensiv teft, og alle vet jo at jeg er bedre i den andre enden av banen.

At de som er trenere nå tenker litt annerledes, kan være positivt for meg.

Åge Hareide er konkret når det gjelder Raymond Kvisvik. Han er her for venstrebeinet sitt, ferdig med det.

-  Han er veldig god i sine gode stunder - pasningsfoten og innleggsfoten er det klasse over. Men Raymond, som alle andre, må overbevise meg om at det holder på det høyeste nivået, sier Åge Hareide.

VIL VÆRE MED: Raymond Kvisvik håper på en betydelig lengre landslagskarriere enn de 52 minuttene han har hittil.