HÅPER PÅ BILLETT: Det er fortsatt en vei å gå før Erik Huseklepp og Morten Gamst Pedersen kan booke billetter til neste års fotball-EM, men fansen har hatt mulighet i en måned. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
HÅPER PÅ BILLETT: Det er fortsatt en vei å gå før Erik Huseklepp og Morten Gamst Pedersen kan booke billetter til neste års fotball-EM, men fansen har hatt mulighet i en måned. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Siste sjanse til å søke Uefa om EM-billetter

Lang ventetid på nettsidene da fristen nærmet seg.

(Dagbladet): Ved midnatt torsdag kveld går fristen for å søke om billetter til neste års europamesterskap i fotball i Ukraina og Polen ut.

I hele mars har det vært mulig å sende inn forespørsel om kjøp av billetter direkte fra Uefa.com.

Det har vært stor pågang på Uefas nettsider, og det var lang ventetid i billettportalen da Dagbladet var innom rundt kl. 21.

Alle søknadene legges i samme pott før trekningen foretas, så det spiller ingen rolle hvor tidlig man har vært ute med å bestemme seg for at man har lyst til å ta turen østover neste sommer.

Man kan søke om maksimalt fire billetter per person, og det finnes flere ulike billettalternativer:

• Billetter til enkeltkamper

• «Følg ditt lag»: Dersom Norge går til EM, kan du velge å kjøpe billetter til alle Norges gruppespillkamper, eventuelt også til finalespillet

• Billetter til en arena: Innpass til alle kamper som spilles på et utvalgt stadion

Prisene varierer fra 240 kroner pluss avgifter for den billigste gruppespillkampen, til rundt 4700 kroner for den dyreste finalebilletten.

Totalt 1,4 millioner billetter vil bli gjort tilgjengelig til EM i 2012, og 85 prosent av disse skal ifølge Uefa tilbys supporterne direkte.

- De fleste registreringene kommer fra Polen og Ukraina, og det er jeg veldig glad for. Det viser at folket i vertsnasjonene er veldig interesserte i mesterskapet, sa Uefa-president Michel Platini da billettsalget åpnet 1. mars.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åpningskampen i EM går i Warszawa 8. juni. Finalen spilles i Kiev 1. juli.

NB! Dersom Norge kvalifiserer seg for EM 2012, vil NFF få tildelt billetter til Norges kamper for videresalg til norske supportere. Antallet vil variere utifra hvilke stadioner kampene spilles på.