Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Siste sjanse

VIF-treneren er cupmester to ganger. Lørdag er Kjetil Rekdals siste sjanse til å bli seriemester.

-  Jeg har to cupmesterskap (Molde 1994, Vålerenga 2002), men er aldri blitt seriemester. Neste år skal jeg ikke spille, så dette er siste sjansen min til et seriegull, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Hittil i høst har han ikke spilt én eneste tippeligakamp fra start.

-  Heller ikke mot Stabæk er jeg i startoppstillingen. Om jeg skal innpå, tar vi der og da. Vi er forberedt på alle scenarioer og har et eget meldingssystem. Kanskje må vi sende alle i angrep på 0- 0, kanskje på 2- 0, sier Rekdal foran lørdagens thrilleravslutning.

-  Desperat motstander

For åtte år siden sendte Stabæk Vålerenga ned i førstedivisjon. Nå kan det fort bli den motsatte visa.

-  Vi møter et lag som er desperat. Slike lag spiller ofte over evne. Stabæk har ikke kniven på, men inni strupen. De rykker ned hvis de ikke tar poeng, og kommer til å satse deretter, sier Kjetil Rekdal.

Vålerenga-spillerne har aldri vært høyere oppe på tabellen enn nå, og bare gleder seg til lørdagen.

-  For et par måneder siden lå vi åtte poeng bak Rosenborg. Nå skal vi gjøre alt for å greie det optimale. Uansett utfall av Stabæk-kampen er denne sesongen en gedigen opptur. Vi har alt å vinne, og skal bruke all energi på oss sjøl, sier Rekdal.

Selv tror han det blir to jevne oppgjør i kampen om seriegullet.

-  Det laget som beholder roen og setter sjansene, stikker av med gullet. Vi må ta ut det beste, være effektive og stole på oss sjøl. Fokuset er å avgjøre gullkampen uten hjelp fra andre. Selv heier jeg bare på oss sjøl og Leeds, ikke på Lyn eller noen andre, sier Kjetil Rekdal.

Steffen i Royal League

Parallelt med gullkampen, er treneren opptatt av at Vålerenga skal få beholde Steffen Iversen i laget også neste sesong.

-  Steffen har gjort det lettere for oss å score, og vinne kamper. Vi gjør alt vi kan for å beholde ham, og venter i spenning på avgjørelsen. Foreløpig skal Steffen spille for oss i Royal League, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.  Overgangsvinduet i England åpner 1. januar 2005. Den siste Royal League-kampen før jul er Vålerenga- Rosenborg 20. november.

SULTEN PÅ GULL: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal tok seg et par pizzabiter til lunsj i går. - Neste år skal jeg ikke spille, så dette er siste sjansen min til et seriegull, sier Rekdal til Dagbladet. Foto: Arnt E. Folvik
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media