Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Siste skål for Lance

Lance Armstrong var helt sikker på at han skulle tilbake til Tour de France da han skålte for sin sjette seier i fjor sommer. Nå har han ombestemt seg.

Iført gulldekorert drakt, hjelm og sykkel koste Lance Armstrong (32) seg gjennom den 163 kilometer lange sjarmøretappen fra Monterau inn til Paris 25. juli.

Supermannen, som overvant kreften for ni år siden, skålte villig i champagne fra sykkelsetet. Det samme gjorde ikke reint få blant

arrangører og sykkelfans verden rundt da han etter sin historiske triumf sa dette til fransk TV:

-  Tour de France er det vakreste rittet i verden. For meg, for sykling, laget mitt, for min nye sponsor, kan jeg ikke tenke meg ikke å ta et nytt år med Tour de France.

Vil ikke

Men Armstrong har kommet på andre tanker siden. I et intervju med journalist Mart Smeets i den nederlandske TV-kanalen NOS-TV, sier Armstrong dette på spørsmål om han deltar i Tour de France til sommeren også:

-  Jeg vil ikke tilbake dit. Og jeg vet ikke hva som er størst for meg å gjennomføre - vil jeg ikke dra tilbake? Eller vil jeg gjøre andre ting? Og det er andre ting jeg vil gjøre i sykling, sier

Armstrong i intervjuet som ifølge cyclingnews.com ble gjort i november, men ikke sendt før 5. januar.

Armstrong ramser opp Tour of Flanders, Amstel Gold Race - som han beskriver som løpet «med 300 millioner svinger» - Flèche Wallonne, Liège-Bastogne-Liège eller Paris-Roubaix som løp han ønsker å delta i.

-  Jeg har veldig lyst til å delta i disse løpene, sier han.

Nei til Italia

Armstrong ble også spurt om han kan tenke seg å kjøre Giro d\'Italia eller Spania rundt. Han svarer:

-  Jeg kan ikke delta i Giro

d\'Italia fordi italienerne forsøker å anklage meg for juks

(på grunn av Armstrongs

samarbeid med den kontroversielle legen Filippo Simeoni, journ.anm.).

Spania rundt blir for smått:

-  Problemet er at jeg mener Giro d\'Italia er større enn Spania rundt.

Og da gjenstår det bare å se om Armstrong står på sitt når årets utgave av laget hans, «The Discovery Channel Team», presenteres i

Silver Spring i Maryland mandag.

TAKK FOR MEG: Etter seks seirer på rad takker Lance Armstrong for seg i verdens tøffeste etapperitt. - Tour de France er det vakreste rittet i verden, sier Armstrong.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media