Siste smil på Anfield

Gerard Houllier forlot Anfield for siste gang i går - som en gentleman. Charlton-manager Alan Curbishley er i øyeblikket det heiteste navnet som ny Liverpool-sjef.

- Jeg kom for seks år siden som Liverpool-fan, og jeg reiser herfra som en enda større fan. Jeg kan forlate Liverpool, men Liverpool vil ikke forlate meg, sa Houllier - og snakket som en lagspiller enhver manager ville være stolt av.

John Arne Riises klubb endte på fjerdeplass i årets Premier League. Men klubben var hele 30 poeng bak Arsenal, og også urimelig langt bak Chelsea og Manchester United.

Det holdt verken for klubbens ambisiøse eiere, eller stjernespiller Michael Owen, som ikke har gjort noen hemmelighet av at han ville bort fra klubben hvis det ikke ble gjort endringer og investeringer foran neste sesong.

«Thai F.C.»

Og endringer kommer. Etter mer enn en ukes spekulasjoner syntes det i går klart at Thailands fotballgale statsminister Thaksin Shinawatra vil kjøpe seg inn i Liverpool med mer enn 60 millioner pund, samt stille 30 millioner til disposisjon for spillerinnkjøp til neste sesong.

Det er ikke den styrtrike statsministerens egne penger som skal brukes, men spillemidler fra Thailand, slik at det er den thailandske stat som blir medeier i Liverpool.

Det var derfor Houllier i går kunne si diplomatisk:

- Grunnen til at vi har bestemt oss for å gå hver vår vei er i hovedsak på grunn av et plutselig og sterkt press på stryret og meg selv.

Hjerte

Med andre ord: Styret vil ha thailandske penger, og en ny satsing uten Houllier i neste sesong.

Den 56-årige Houllier forlater Liverpool en sesong før kontrakten går ut, etter seks år i den tradisjonsrike klubben.

I hans store sesong i 2001 førte han klubben til seier i ligacupen, FA-cupen og UEFA-cupen.

Men han vant aldri Champions League med klubben han åpenbart har tapt sitt hjerte til.