Siste spark avgjorde

Et straffespark to minutter på overtid sendte Bolton opp på sikker plass i Premier League.

At Leeds tapte for Liverpool søndag, gjør at Bolton nå bare ligger fire poeng bak Eirik Bakkes klubb.

Boltons franske spiss Youri Djorkaeff var alene med Tottenham-keeper ett minutt på overtid, men ble stoppet av Gary Doherty. Straffe-eksekutør Jay-Jay Okocha fikk æren av å ha det aller siste sparket på ballen i gårsdagens kamp på Reebok Stadium, og det satte han elegant til venstre for keeper Keller.

Det sendte også Bolton opp på sikker plass med 32 poeng. På nedrykksplassene ligger nå West Ham (30 poeng), West Bromwich (21) og Tore André Flos Sunderland på 19.

- Det var en herlig følelse å se ballen gå i mål. Jeg har stor tro på at vi skal klare å overleve i Premier League, i hvert fall hvis vi fortsetter å spille slik vi gjorde mot Tottenham, sa den nigerianske matchvinneren etter kampen.

Ikke i form

Steffen Iversen er langtidsskadet, men Robbie Keane var tilbake på Tottenhams førsteellever i går etter å ha vært ute i tre kamper grunnet en kneskade. Iren hadde noen brukbare sjanser, men havnet mye i offside og er tydeligvis et stykke fra toppformen.

I andre omgang hadde ikke han eller Tottenham nubbesjans mot Okocha, Djorkaeff og Co. Bolton pøste på med sjanser og dominerte gjennom hele omgangen, men mål ble det altså ikke før etter at ordinær spilletid var over.

- Fantastisk

- En fantastisk 2. omgang, men jeg ble bekymret da vi ikke klarte å score på en av de mange sjansene. Heldigvis kom scoringen til slutt, og det var deilige og ikke minst viktige poeng å ta med seg videre, sier Bolton-manager Sam Allardyce.

Det var Tottenhams tredje tap på rad, noe som betyr at drømmen om spill i Europa denne sesongen snart er helt knust.

MATCHVINNER: Jay-Jay Okocha løftet Bolton opp på sikker plass med sin scoring etter straffespark i det 92. minutt. Her utfordrer han Tottenhams Simon Davies.