Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Siste stein ga OL-gull

OGDEN (Dagbladet): Norge - Canada 6 - 5. Pål Trulsen Flemming Davanger, Lars Vågberg og Bent Ånund Ramsfjell greide det ingen trodde var mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vant, hva mer er det å si, sa en lykkelig kaptein, Pål Trulsen rett etter sensasjonen som ryster curling-verdenen.

At Norge slår Canada i en OL-finale i curling kan trolig sammenlignes med at Norge hadde slått Brasil i en VM-finale i fotball.

- Det er nok en ganske stor sensasjon, ja, smiler Trulsen.

God start

Foran øynenen på Kong Harald fikk Norge en kanonstart på kampen. Trulsen og hans mannskap tok ledelsen 3-0 etter fire omganger. Canada reduserte til 2-3 før pause, og reduserte til 3-3 etter dristig, men desverre mislykket, spill av skip Pål Trulsen i sjette omgang. Norge tapte ett poeng, men beholdt fordelen med siste stein.

I åttende omgang hadde Norge sjansen til å ta en topoengsledelse igjen, men den siste steinen fra Trulsen var et par centimeter for unøyaktig. Norge tok ledelsen 4-3, men måtte gi fra seg den taktisk viktige sistesteinen.

Det fikk de svi for i åttende omgang, den canadiske skipen Kevin Martin stjal to poeng etter en fantastisk førstesten, og førte Canada i ledelse for første gang i kampen. Norge fikk siste stein i niende omgang, men greide ikke å sikre seg mer enn ett poeng. Dermed var det uavgjort 5-5 før tiende og siste omgang. Trulsen & Co måtte da «stjele» poeng fra Canada.

Med en fantastisk sistestein greide Pål Trulsen akkurat det. Norge hadde to steiner i boet før Canadas siste stein, og en tydelig nervøs Kevin Martin feilet.

Perfekt

- Siste steinen min manglet nok bare noen få centimeter på å være helt perfekt, sier Trulsen.

- Er du fornøyd med spillet?

- Ja, det gikk litt opp og ned, men det er ofte sånn i finaler. Spillet blir ikke alltid like bra da. Presset er sikkert større på Canada. De vet at det sitter millioner av mennesker hjemme og følger dem på TV, sier Trulsen.

- Blir det feiring nå?

- Ja, sikkert. Jeg vet ikke hva som skjer. Vi har visst mye å gjøre med premieutdeling og sånn. Men det var stort. Spesielt hyggelig var det at Kongen kom, gliser Trulsen.

Stayerevne

Trener Ole Ingvaldsen var nærmest rørt til tårer etter gulltriumfen.

- Dette har vi drømt om i tre år. Medaljer var målet, og det hadde vi i lomma etter semifinalen. Dermed senket gutta skuldrene mer i finalen. Det var viktig at vi tok ledelsen mot Kevin Martin. De gangene han får føre kampen, så blir han ekstra god. Vi greide å stresse han, og dermed spilte han dårligere, sier Ingvaldsen til Dagbladet.

- Gutta fortjente virkelig å vinne. De hadde en downperiode midtveis, men har en utrolig stayerevne. I dag var vi rett og slett bedre enn Canada.

Du kan høre Pål Trulsens tanker om livet som curling-stjerne i nettmøtet med Dagbladet.nos lesere seint torsdag kveld.

Og her kan du spille Dagbladet.nos curling.

<B>GRATULERES: </B>Lars Vaagberg og Flemming Davanger gratulerer hverandre. Mens Canadas skip, Kevin Martin, leter etter svar i taket.
<B>GLAD SKIP: </B>Skip Pål Trulsen venter i spenning, registrer at dette går veien. Og blir akkurat sååå glad.
Hele Norges coronakart