Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Siste stikk til Myggen

LEEDS (Dagbladet): Leeds- 1860 München 2- 1. Seks minutter før slutt fikk Leeds' Eirik Bakke sitt andre gule kort og gikk rasende av banen. To minutter på overtid fikk Myggen og 1860 München den reduseringen som gir dem håp. Og der har du det - sinnet og gleden. Med en iboende norsk enighet om at dommeren var håpløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre mann - Münchens Ned Zelic og Leeds' Olivier Dacourt og Erik Bakke - fikk alle marsjordre på Elland Road. På toppen av det kan du legge til et håpløst straffespark som ga hjemmelaget 2- 0. Og han som blåste matchen i fillebiter heter Costas Kapitanis. Er det sunn fornuft i UEF's dommerkomite, kommer han aldri mer utafor Kypros.

- Dommeren ødela nesten alt, sier Eirik Bakke til Dagbladet.

Han bruker nesten, fordi reduseringsmålet på overtid var deres egen skyld. Og nå må skadeskutte Leeds reise til returmøtet i München med to av gårsdagens midtbanespillere i karantene.

Håpløst

Hvilket lukter problemer. - Det er det som gjør det så håpløst, sier Eirik Bakke.

- Vi har problemer nok fra før. Og derfor hadde det vært så uendelig mye bedre med 2- 0. Slik jeg ser det her og nå blir det veldig vanskelig for oss der nede.

Eirik Bakke fikk sitt første gule kort i en hodeduell med Myggen. Han fikk det fordi han var for stor. Og da spiller det ingen rolle om kort nummer to var korrekt. Gult pluss ingen verdens ting betyr ikke tidlig dusj.

Myggen raste også

Alan Smith ga hjemmelaget 1- 0 på et håpløst tilbakespill fra Martin Stranzl. Men Leeds skulle aldri ledet 2- 0 da kampen gikk til overtid og Myggens tyske arbeidsgiver maktet å redusere. Forseelsen som ga dem straffespark skjedde nemlig utenfor boksen. Og der sto Erik Mykland som nærmeste nabo til hendelsen. Og ble rasende. Selvfølgelig ble han det.

- Han (dommeren) var så dårlig at jeg kan nesten ikke få sagt det, sier Myggen.

Men: - Heldigvis fikk vi det målet som gjør at returen i München blir helt åpen.

Sannsynlig forfall

Mandag møter Eirik Bakke landslaget på Garderoen for å reise til Finland. Om Erik Mykland dukker opp er heller tvilsomt. For Myggens akillesskade er smertefull og gjør ham usikker. Avgjørelsen tar han først på søndag.

Fordi: Lørdag ettermiddag Bundesliga-åpner 1860 München borte mot Hamburger SV. I går kveld var det umulig for Myggen å si om han er i stand til å spille kampen.

- Da vi startet denne kampen kjente jeg til skaden. Da jeg fikk løpt meg varm forsvant smertene. Men i morgen vet jeg at det kommer til å bli et sant helvete. Derfor vet jeg ikke om jeg kan reise til Finland.

- Vil du prioritere 1860 München framfor landslaget så lenge du sliter?

- Det handler ikke om prioritering. Det hele er et spørsmål om jeg er i stand til å spille. Og det vet jeg først på søndag. Hvis jeg blir klar til å spille seriestarten i Tyskland.

Store forventninger

München-trener Werner Lorant snakket varmt og lenge om sin midtbaneduo Thomas Hassler og Erik Mykland i går kveld. Du kunne se det på ham at han forventer mye. Og Hassler med 101 landsdkamper for Tyskland og Myggen med 76 for Norge kan bli et strategisk par i Bundesliga. Når de blir kjent med hverandre.

- Dette var den første virkelige kampen de spilte sammen, sier Lorant.

- Det jeg så gjør meg optimistisk med tanke på framtida.

NORSK DUELL: Erik Mykland svever høyt over Eirik Bakke på Ellen Road.