Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Siste tur med gjengen

TEL AVIV (Dagbladet): Fire spillere må overbevise Nils Johan Semb i løpet av landskampene mot Israel (i dag) og Estland (fredag): Bent Skammelsrud, Frode Grodås, Egil Østenstad og Frank Strandli.

Sembs Israel-tur handler ikke bare om å se noen ferske spillere for første gang. Det handler like mye om å se et par etablerte spillere for siste gang. Flere anerkjente spillere må overbevise - og vel så det - for å ha en framtid på landslaget.

For fire spillere er situasjonen prekær. Det gjelder følgende - nevnt etter alvorlighetsgrad:

1. Bent Skammelsrud (33)

  • Strålende på RBK, men alltid bak Kjetil Rekdal og delvis Ståle Solbakken i landslagssammenheng. Semb lover Skammelsrud en real sjanse sentralt i en midtbanefemmer under Israel-oppholdet. Bent er for gammel til å bygge Norges viktigste lagdel rundt, men har en ørliten sjanse til å spille seg inn på EM-laget. Men da må han imponere.
  • En spiller som hele tida falt utenfor det typegalleriet Drillo jaktet etter. Semb vurderer Østenstad både som spiss og flankespiller under Israel-oppholdet, og virker litt mer tent på spillertypen enn Drillo var. Men Østenstad kjemper mot spillere som Tore André Flo, Steffen Iversen og Ole Gunnar Solskjær - og må overbevise.
  • Tabbet seg ut i forrige treningslandskamp - mot Egypt. Men verre: Nok en gang har Grodås havnet i en tilsynelatende fastlåst reservetilværelse på klubblaget. Semb ønsker neppe at keeperpoblematikken fra de siste årene av Drillos-tida skal forsterkes i en ny landslagsepoke, og spesielt ikke når yngre kandidater er fullt på høyde med Grodås.
  • Semb er opptatt av at landslagsspillerne skal få rikelig med kamptrening på klubblagene, og helst i roller og spillestystemer som minner om landslagets. Frank fikk lite spilletid i en klubb som var et eneste stort stilbrudd i forhold til landslaget. Ny sjanse i danske Aalborg, og fortsatt for ung og talentfull til å vrakes i landslagsdiskusjonen. Men må etablere seg på et stabilt nivå - både på klubb- og landslag.
  • Har fått Sembs tillitt, etter tidligere samarbeid på U-landslaget og en flott fjorårssesong. Ofte enestående på klubbnivå, nå får han et par etterlengtede sjanser til å vise seg fram på et internasjonalt nivå.
  • Det er akutt mangel på venstrebacker på landslagsnivå. Tran er en ekstremt pågående og kvikk spiller. Men han har en lei tendens til å krydre kampene sine med en blemme eller to av den katastrofale sorten.
  • Meget god midtstopper som er i ferd med å luke unna litt ungdommelig overmot i enkelte situasjoner. Men Norge har fortsatt status som en midtstoppernasjon, følgelig må han imponere for å skyve ut spillere som Johnsen, Berg og Hoftun.
  • Strålende på Rosenborg, ikke like autoritær og dominerende på landslaget. Har hatt et par sleiver, og vet at United-duoen Berg og Johnsen er tilbake i form, og at Lundekvam er både yngre og raskere.
  • Får sin landslagsdebut under Israel-oppholdet. Imponerende av en spiller som ble avskrevet i de fleste sammenhenger for noen år siden. Men kampen om midtstopperplassene er knallhard.
  • Fortsatt i stand til å skape kaos i ethvert forsvar, men utelukkende som innbytter. Spørsmålet er hvor lenge Semb vil la en ekstremitet fylle opp en 18-mannstropp på bekostning av yngre, løfterike spillere.

2. Egil Østenstad (26)

3. Frode Grodås (34)

4. Frank Strandli (25)

Men det er også flere enn disse fire som bør gjøre et solid inntrykk på landslagssjefen under Israel-oppholdet:

Tommy Svindal Larsen (25)

Hai Ngoc Tran (24)

Claus Lundekvam (25)

Erik Hoftun (29)

Bjørn Otto Bragstad (28)

Jostein Flo (34)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media