Siste tur med gjengen

Bent Skammelsrud var både vemodig og bitter da han gjorde seg klar til å bytte trøye etter det som trolig var hans siste bortekamp med Rosenborg. Han har fått signaler fra ledelsen om at han ikke får ny kontrakt.

MILANO (Dagbladet): Bent Skammelsrud drøyde lenge før han gikk av gresset på San Siro i går kveld. Han forsøkte å bytte trøye med Fabio Cannavaro, men endte opp med drakta til Sergio Conceicao. Som sistemann av spillerne tuslet han inn i tunnelen og forsvant. Mye gikk gjennom hodet akkurat da. Skammelsrud har allerede vært i møte med sportsdirektør Rune Bratseth om framtida. Signalene derfra tolker han slett ikke positivt. RBK-ledelsen er opptatt av at veteranene skal slutte gradvis.

- Signalene var både og, for å si det sånn. Det er ikke sikkert det blir mer. De er redd for at for mange av oss gamle skal gi oss på en gang. Vemodig om dette var siste bortekampen min, sier Skammelsrud.

Han krever uansett et svar før hjemmekampen mot Lyon 12. november. For å kunne ta farvel med hjemmefansen på en skikkelig måte.

- Det er greit å få et svar før den tid. Jeg skal ha en prat med Ola og Åge, sier han.

Ny dimensjon

Både mot Ajax i Amsterdam og mot Inter her i Milano har Skammelsrud vist at han tilfører Rosenborg en ny dimensjon i bortebanespillet som en tredje midtstopper foran Hoftun og Basma. Ofte står han akkurat der ballen kommer i kritiske situasjoner, bryter ballbaner og setter i gang overganger på første ballberøring.

- Jeg visste at dagen ville komme da det var slutt, men jeg føler fortsatt at jeg har en del å tilføre. Selv om resultatene har gått imot oss, føler jeg at vi har tatt et steg framover i årets Champions League.

- Bittert

I og med Ajax-seieren over Lyon på bortebane, har Rosenborg null og niks å spille for mot Lyon. Bortsett fra æren.

- Jeg føler meg litt snytt. Vi spilte en god kamp i kveld. Inter scorer egentlig tre mål på bare én skikkelig sjanse. Slik føler jeg egentlig det har vært i fire av fem kamper i år. Det er litt bittert, sier Skammelsrud.

Gode før pause

I går red Rosenborg av stormløpet de første minuttene, og begynte å spille bortebanefotball de sjelden har gjort i Champions League. I perioder klarte faktisk Eggens menn å etablere angrepsspill på Inters banehalvdel. Til pause hadde RBK 12 avslutninger mot mål. Inter hadde sju. I sjanser sto det etter Dagbladets vurderinger 3-3.

Azar Karadas var nær å kopiere Vegard Heggems scoring da han tok keeper Toldo på halvdistanse, og headet mot mål fra 16 meter. Ballen gikk halvmeteren utafor.

- Det hadde ikke vært noe å si på om vi ledet til pause, sier Bent.

Men det var Recoba som satte inn omgangens eneste mål.

Dårlig dommer

Etter pause fortsatte Rosenborg i samme stilen. Helt til Janne Saarinen headet ballen i eget mål etter at Vieri hadde stått halvannen meter i offside i trekket før. Den scoringen punkterte kampen.

- Etter sjølmålet var det slutt, sier Bent, som i likhet med Nils Arne Eggen ikke var mye fornøyd med dommeren. Eggen mente at svartkledde Frank De Bleeckere snøt Rosenborg for to straffespark, og i tillegg overså Vieris offside. Sistnevnte er det umulig å være uenig i.

For Bent Skammelsrud var dette underordnet. Han var opptatt av å se framover. Og kommer med en bønn til Åge Hareide.

- Jeg føler jeg har mer å bidra med. Skulle gjerne vært med videre.

VEMODIG SORTI: Bent Skammelsrud ( i midten) på vei ut av Champions League etter det som trolig kan bli hans siste bortekamp for Rosenborg. Flankert av Azar Karadas ( t.v.) og Erik Hoftun (t.h.).