FERDIG: Uwe Rösler er ferdig som manager i Leeds United etter bare noen få måneder i jobben. Foto: Action Images / Lee Smith / NTB Scanpix
FERDIG: Uwe Rösler er ferdig som manager i Leeds United etter bare noen få måneder i jobben. Foto: Action Images / Lee Smith / NTB ScanpixVis mer

Siste: Uwe Rösler har fått sparken i Leeds

Femtemann det siste året.

(Dagbladet): Tidligere Lillestrøm- og Viking-trener Uwe Rösler har fått sparken i Leeds United.

Det melder blant annet Sky Sports i formiddag. Like før klokka 12 norsk tid bekreftet klubben at partene går hvert til sitt på sin hjemmeside.

Håland: - Ingen bombe Alf-Inge Håland, som fikk 74 kamper for Leeds på slutten av 90-tallet, blir ikke akkurat overrasket da Dagbladet forteller på telefon at Rösler er ferdig i Yorkshire-klubben.

- Det er ingen bombe at eieren, Massimo Cellino, sparker folk. Det har han gjort mange ganger siden han kom inn. Hvis man ikke leverer resultatene han ønsker, som uansett ikke er realistiske, så er nok selvbildet hans høyere enn hos de fleste andre, sier Håland til Dagbladet.

- TRIST: Alf-Inge Håland (nærmest) gjorde sine saker godt i Leeds på seint 90-tall. Nå synes han det er trist at Uwe Rösler er ferdig som manager i klubben. Foto: Shaun Botterill / ALLSPORT / NTB Scanpix
- TRIST: Alf-Inge Håland (nærmest) gjorde sine saker godt i Leeds på seint 90-tall. Nå synes han det er trist at Uwe Rösler er ferdig som manager i klubben. Foto: Shaun Botterill / ALLSPORT / NTB Scanpix Vis mer

- Uwe var godt likt blant fansen og folk i klubben. Dette har nok noe med historien til Cellino å gjøre. Det er trist for klubben. Jeg hadde håpet at det kunne kommet inn litt mer ressuser og stabilitet med Cellino, men med historien hans så er det kanskje ikke noe å forvente. Klubben fortjener så mye mer enn dette, legger han til.

18. plass Det blir de mange uavgjortkampene som sannsynligvis er grunnen til at Rösler er ferdig i Leeds. På 12 kamper står United med to seirer, seks uavgjorte og fire tap.

Etter helgas 1-2-tap for serieleder Brighton ligger Leeds helt nede på 18. plass i The Championship.

Rösler, som har en fortid som både spiller og trener i Norge - og har norsk kone - går inn i en vanvittig rekke med Leeds-managere som har fått sparken den siste tida.

Evans tar over Siden den italienske eieren Massimo Cellino tok over den gamle storheten tidlig i 2014 er Rösler femtemann som får fyken.

SPARKER OG SPARKER: Massimo Cellino har sparket fem managere etter at han tok over som eier i Leeds tidlig i 2014. Foto: NTB Scanpix
SPARKER OG SPARKER: Massimo Cellino har sparket fem managere etter at han tok over som eier i Leeds tidlig i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Alfie» Håland kan ikke helt se at Leeds finner veien tilbake til gammel storhet før en ny eier kommer inn på Elland Road.

- Framtidsutsiktene er ikke utrolig lyse med Cellino som eier. De kommer sikkert til å få inn en ny manager, som vil se det som en stor mulighet. Når det er sagt, du trenger mer enn 12 kamper. Dette er trist for Uwe. Han er en fin kar og en god manager, sier Håland.

Flere engelske medier melder at tidligere Rotherham-manager Steve Evans er favoritt til å ta over storklubben, men Håland kjenner ikke til bookmakerfavoritten.

Rösler hadde en toårskontrakt med Leeds.

FAVORITT: Tidligere Rotherham-manager Steve Evans er favoritt til å ta over Leeds. Foto: NTB Scanpix
FAVORITT: Tidligere Rotherham-manager Steve Evans er favoritt til å ta over Leeds. Foto: NTB Scanpix Vis mer