Siste VM-sjanse for gamlegutta

Claus Lundekvam (32) vurderer å gi seg på landslaget dersom det ikke blir VM-tur til Tyskland til sommeren.

SONGSVANN(Dagbladet): Han vil være 35 år før det igjen kan bli mulig for Norge å spille i et nytt mesterskap. Det gjør at han vil telle på landslagsknappene dersom det ikke blir VM-spill.

- Vi får se hvordan det går nå, jeg får ta standpunkt til det når vi er ferdig med denne kampen, sier Lundekvam, som fortsatt føler at han har noe å bidra med.


- Det er utrolig viktig at vi nå beholder troen. Jeg har et veldig sterkt ønske om å få avslutte med et mesterskap, smiler Lundekvam.

For flere av de eldre landslagsgutta er kampen i Tsjekkia om to dager siste sjanse for å få spille i VM, noe bare én av dagens landslagsspillere har gjort tidligere.

Siste VM-toget

Sigurd Rushfeldt (32) kom i siste liten med i Egil Drillo Olsens VM-tropp i 1994, der han startet Norges andre kamp - mot Italia. Landslagskaptein Thomas Myhre (32) var med til VM i Frankrike i 1998, men satt på benken i samtlige fire kamper.

- Det er nok siste VM-toget som går nå for min del, det er nok siste sjanse, konstaterer Myhre. - Om kroppen holder kan jeg sikkert spille noen år til, sier Myhre. Han håper gutta tar ansvar og får lærkula inn bak Petr Cech. Også for Erik Hagen (30), Steffen Iversen (29), Andre Bergdølmo (34) og Ole Martin Årst (31) er dette trolig siste VM-sjanse.

- At det er siste VM sjanse er jo motivasjon nok i seg selv, men ikke nødvendig. Jeg har vanvittig lyst på den VM-billetten, og det tror jeg alle har, sier Ole Martin Årst, som fikk seg en kraftig lårhøne etter en duell mot Cech, men blir klar til mål-jakt i Praha.

HASTER: For Claus Lundekvam (t.h.) går det siste VM-toget om to dager. Kanskje også for Steffen Iversen. Foto: Ole C.H. Thomassen
HASTER: For Claus Lundekvam (t.h.) går det siste VM-toget om to dager. Kanskje også for Steffen Iversen. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

Skulle vært 20 år

- Sjansen for mer spilletid er vel større når vi må ha mål, jeg skal i være klar til å bidra, lover årets toppscorer i Tippeligaen. André Bergdølmo debuterte på A-landslaget allerede i 1992 og har 64 kamper med flagget på brystet. Men både i USA-VM i 1994 og Frankrike-VM i 1998 ble Bergdølmo utelatt fra Norges tropp.

- Jeg skulle gjerne vært 20 år igjen. Dette er den siste sjansen min til å nå et VM, sier Bergdølmo.