ENDELIG VOKSEN? Nicklas Bendtner håper karrieren vil skyte fart igjen med et opphold i Nottingham Forest. Foto: NTB Scanpix
ENDELIG VOKSEN? Nicklas Bendtner håper karrieren vil skyte fart igjen med et opphold i Nottingham Forest. Foto: NTB ScanpixVis mer

Nicklas Bendtner møter Arsenal

Sitatet som har hjemsøkt Nicklas Bendtner. Jeg tenkte: «Sa du virkelig det?»

Mente i 2009 at han ville bli en av verdens beste spisser innen fem år. Sju år seinere møter han gamleklubben Arsenal i ligacupen - for Nottingham.

(Dagbladet): Nicklas Bendtner kan i kveld møte sine gamle lagkamerater i Arsenal, når Nottingham tar imot London-klubben i ligacupen.

Etter noen trøblete sesonger i Premier League, Serie A (Juventus) og Bundesliga (Wolfsburg) håper dansken nå at Championship-fotball vil få fart på karrieren hans.

28-åringen har kommet innpå den siste halvtimen i de to siste Championship-kampene og håper han får spille foran en fullsatt stadion i kveld. Han har også tenkt på hva han kommer til å gjøre om han kommer på scoringslista mot gamleklubben.

- Jeg kommer til å feire om jeg scorer i morgen kveld, men jeg kommer ikke til å ta helt av. Jeg har kjærlighet og stor respekt for Arsenal, sier Bendtner på en pressekonferanse før kampen.

Best i verden

I ung alder var Bendtner på grensen til uforskammet selvsikker. Han fikk en slags kult-status i Arsenal etter å ha servert det ene offensive utsagnet etter det andre i medier.

En av uttalelsene som nærmest har blitt udødeliggjort, og som har blitt dratt opp flere ganger i media, er et intervju han gjorde med engelsk presse november 2009.

- Jeg vil bli toppscorer i Premier League, toppscorer i VM og, innen fem år, vil jeg være blant de beste spissene i verden. Tro meg, det vil skje, uttalte Bendtner i det nevnte intervjuet.

I ettertid har han flere ganger gjentatt liknende uttalelser, blant annet til Dagbladet. Der sa han blant annet i 2010 at han var sikker på at han kom til å spille for Real Madrid eller Barcelona en dag. Det er kanskje ikke for seint, men det er et stykke fra City Ground i Nottingham til varmen i Spania.

Før kveldens kamp sier 28-åringen at han likevel ikke angrer på det han sa.

- Jeg angrer faktisk ikke på at jeg sa at jeg ville være blant de beste spissene i verden, fordi det er noe alle ønsker. Det er bare det at ingen vil si det, sier Bendtner ifølge The Telegraph.

Han peker på at han var veldig ung og at han kanskje sa det litt for tidlig i karrieren, før han i det hele tatt hadde bevist at han kunne plasseres i en slik kategori.

- Men ja, det har hjemsøkt meg. Måten det sto skrevet på gjorde at jeg tenkte: «Sa du virkelig det?». Jeg syns ikke det er noe galt i å være ambisiøs. Det er derfor jeg sa det, sier Bendtner, som håper at han har 10 år igjen på fotballbanen.

- Jeg er på et sted hvor jeg er veldig glad og hvor jeg får spille fotball, sier han om sin nåværende klubb.

- Overraskende

Arsenal-manager Arsène Wenger oppdaget Bendtner da dansken var 16-17 år gammel. Han forteller at han syntes Bendtner var interessant fordi han hadde god teknikk, bra fart, var god i lufta og god i det oppbyggende spillet.

Wenger mener Bendter hadde noen gode perioder i karrieren, men også noen dårlige. Manageren tror spissen endelig er klar for å lære av sine tidligere feil.

Franskmannen sier samtidig at han ble overrasket over at Bendtner dro til Nottingham.

- Det var overraskende for meg. Men på et tidspunkt måtte han restarte karrieren, sier Wenger til Arsenals egen tv-kanal.

Kanskje det første steget tas mot nettopp Arsenal i kveld.

Les også: For noen år siden laget Dagbladet en liste over skandaler fra Nicklas Bendtners karriere.