STRÅLENDE: Mesut Özil lobber ballen mot mål, men australske Neill slenger ut et bein og klarerer. Foto: Reuters
STRÅLENDE: Mesut Özil lobber ballen mot mål, men australske Neill slenger ut et bein og klarerer. Foto: ReutersVis mer

Siterer Koranen under Tysklands nasjonalsang

Selv er Mesut Özil på alle storklubbenes lepper.

|||(Dagbladet): Når Tysklands nasjonalsang ljomer ut over Port Elizabeth stadion litt før 13.30 i dag, og TV-kameraene sveiper over det tyske landslaget, kommer Mesut Özils (21) lepper til å bevege seg.

Men han kommer ikke til å synge. I stedet vil han - som alltid - sitere fra Koranen.

- Det gir meg styrke. Hvis jeg ikke gjør det før en kamp, gir det meg en dårlig følelse, har den talentfulle 21-åringen sagt.

Livestudio kl. 13.30: Tyskland - Serbia

Ulike bakgrunner Özil har tyrkiske foreldre og er kanskje den beste av den nye generasjonen tyske spillere som er på vei opp og fram - eller allerede er helt der oppe. Marko Marin, Toni Kroos, Holger Badstuber og Thomas Müller er alle i starten av 20-åra og enormt talentfulle.

Tyskland er ikke bare det eneste favorittlaget som overbeviste i sin første VM-kamp i Sør-Afrika, de har også mye godt i vente de neste åra. Mye takket være at de har mikset inn ingredienser fra alle verdenshjørner i den tyske maskinen.

Laget inkluderer nå spillere med bakgrunn fra Bosnia, Serbia, Brasil, Ghana, Nigeria, Polen, Tunisia og ikke minst Tyrkia.

«Halve» PL interessert Størst i første kamp var imidlertid tysk-tyrkiske Özil, som har fått massiv skryt i både norske og internasjonale medier etter 4-0-oppvisningen mot Australia.

Storklubbene har selvsagt heller ikke sovet i timen. Manchester City var interessert allerede i vår, men nå har de fått besøk av Arsenal, Manchester United, Chelsea, Inter, Juventus og sikkert flere, hvis man skal tro på overgangsryktene.

Kontrakten til den talentfulle 21-åringen går også ut neste sommer, noe som gjør ham enda mer attraktiv på overgangsmarkedet.

- Sannsynligvis forlenger Özil kontrakten eller forsvinner. Werder Bremen har vært i forhandlinger med ham hele våren, men agenten spiller poker og har alt å vinne, sa Tor-Kristian Karlsen, overgangsekspert, til Dagbladet for et par dager siden.