Sitter fast på gutterommet

Derfor herjer Thomas Alsgaard med Playstation-generasjonen.

SPREKERE ENN DE FLESTE:  Som trener for de svenske langrennsgutta for noen år siden skjønte Thomas Alsgaard at han fortsatt kunne følge de beste i sporet med litt trening. Her med kompisen Anders Södergren. FOTO: Tormod Brenna/Dagbladet
SPREKERE ENN DE FLESTE: Som trener for de svenske langrennsgutta for noen år siden skjønte Thomas Alsgaard at han fortsatt kunne følge de beste i sporet med litt trening. Her med kompisen Anders Södergren. FOTO: Tormod Brenna/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NOEN DAGER på avstand virker kanskje Thomas Alsgaards NM-bronse på 15 km forleden som en større utfordring for folkehelsa enn for det norske VM-laget. Når en 39-åring, som egentlig la opp som konkurranseløper for sju år siden, så raskt kan komme tilbake til norsk elitenivå, angår det mer enn selve dette langrennsfeltet:

•• Thomas sitt sensasjonelle comeback forteller om et generelt fysisk forfall.

Ute i virkeligheten er ikke Playstation-generasjonen på langt nær like kvikke som foran spillkonsollene.

VANLIGVIS er knapt det store NM-feltet i herrelangrenn den plassen du først leter etter tegn på fysisk forfall. Tradisjonelt har dette vært konkurransen for de absolutt best trente idrettsfolkene våre med opp mot 200 delvis profesjonelle løpere med tjukkere treningsdagbøker enn noen andre norske utøvere.

Desto mer utfordrende var NRK-kommentator Alsgaards avstikker tur/retur headsettet til NM-løypa. Med et ganske tidlig startnummer endte han avslappet tilbake i kommentatorjobben der han småpratet inn den en tapende unggutten etter den andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer