Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sitter Halvorsen med, kjører vi for ham

Team Joker-sjef Gino Van Oudenhove leker med tanken på opptrekkstog i Handzame Classic.

TETT PÅ: Kristoffer Halvorsen produserte en kraftspurt i Nokere Koerse, men rakk akkurat ikke å ta igjen Dupont. FOTO: AFP/Scanpix
TETT PÅ: Kristoffer Halvorsen produserte en kraftspurt i Nokere Koerse, men rakk akkurat ikke å ta igjen Dupont. FOTO: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Fredag venter 199 kilometer, med start i Berende - og målgang på Handzamestraat, nordvest i Belgia. Det blir tøff motstand, avsluttende runder, posisjoneringskamp og minst like mye kaos som under onsdagens Nokere Koerse. Ved start var Joker-laget litt usikre sist, nå er de stinne av selvtillit.

- Jeg satt og tenkte at Kristoffer Halvorsen kunne vinne i Nokere, men når man ser hvor fort det går unna i feltet — slår man det litt vekk igjen. Så blir han sittende med der framme, og da dukker tanken opp igjen, sier Gino Van Oudenhove til procycling.no.

Belgieren har selvsagt andreplassen til 19-åringen friskt i minne etter det som var HC-debuten.

Spurtvennlig
Handzame Classic er et 1.1-ritt jokerne har deltatt i før. I fjor mistet Daniel Hoelgaard lagkameratene sine under en hektisk sluttspurt, og ble nummer femten. Spurtseirer til Gianni Meersman, Luka Mezgec, Kenny Dehaes og Francesco Chicchi tidligere, avslører at det er ny, god mulighet for sprinterne.

- Det er tre avsluttende runder á 15 kilometer til slutt. Vi har en plan om å kjøre for Kristoffer. Dersom han sitter med, gir det seg selv, sier Van Oudenhove - som forventer at LottoNL-Jumbo tar opp hansken etter at Dylan Groenewegen ble slått av en ?ukjent? nordmann noen dager tidligere.

FDJ og BMC Racing stiller ikke til start, men oppstillingene til Lotto-Soudal, LottoNL-Jumbo, Team Sky, Etixx og Tinkoff, er stort sett de samme. Formsterke Timothy Dupont (Verandas Willems), som slo Halvorsen i Nokere Koerse, stiller også denne fredagen.

Inn med svenskene
Team Joker får enda mer kjørestyrke inn på laget via svenskene Edvin Wilson og Philipp Lindau. Ut av laget går Bjørn Tore Hoem og Reidar Borgersen.

Det norske kontinentallaget har igjen planer om å være aktivt med på det som skjer mot slutten av dagen. Van Oudenhove har også lekt med tanken på å gi spurtopptrekket en real sjanse.

- Vi har vel tenkt at vi ikke har hatt nok respekt i feltet til å kunne sette opp et slik tog. Men når Verandas Willems gjorde det sist, kan vi gjøre det også. Vi skal ha et møte senere, og skal vurdere våre muligheter der, avslutter Van Oudenhove.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!