Sitter med nøkkelen før thrilleravslutning

Flere lag kjemper om topp 4 i Premier League. Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kan avgjøre utfallet, og noen klubber kan bli rasende.

SPILLER STOR ROLLE: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær kan langt på vei avgjøre hvilke lag som ender på topp 4 i Premier League. Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage via PA Images / NTB
SPILLER STOR ROLLE: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær kan langt på vei avgjøre hvilke lag som ender på topp 4 i Premier League. Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage via PA Images / NTB Vis mer
Publisert

Det tilspisser seg skikkelig i kampen om topp 4 i Premier League, etter at Everton slo West Ham søndag kveld.

Slik er status i toppen før de siste rundene:

Premier League:

Manchester C. 35 25 5 5 72 - 26 80
Manchester U.342010467-3670
Chelsea351810755-3264
Leicester351961063-4363
West Ham351771155-4558
Liverpool34169957-3957
Tottenham351681161-4156
Everton341671146-4255

Og det er Manchester United som på mange måter sitter med nøkkelen i innspurten. Ole Gunnar Solskjærs mannskap, som er sikret topp 4, møter både Leicester og Liverpool i løpet av de fire siste kampene.

Først ut er kampen mot Leicester, som spilles allerede førstkommende tirsdag - to dager etter Aston Villa-kampen. Det går deretter bare to dager før den utsatte kampen mot Liverpool skal spilles på Old Trafford.

Arild Skjæveland i Liverpool.no mener kampen på torsdag vil avgjøre mye.

- De får en stor rolle å spille her, United. Kampen på torsdag er den store nøkkelen egentlig. Liverpool må gjøre jobben selv, og har ikke vunnet på Old Trafford siden 2014, sier Skjæveland til Dagbladet.

Premier League - kamper topp 4:

Chelsea:

Arsenal (h) - Leicester (h) - Aston Villa (b).

Leicester:

Manchester United (b) - Chelsea (b) - Tottenham (h).

West Ham:

Brighton (b) - WBA (b) - Southampton (h).

Liverpool:

Manchester United (b) - WBA (b) - Burnley (b) - Crystal Palace (h).

Tottenham:

Wolves (h) - Aston Villa (h) - Leicester (b).

Everton:

Aston Villa (b) - Sheffield United (h) - Wolves (h) - Manchester City (b).

Manchester City har så godt som sikret ligagullet, mens Manchester United har sikret topp 4.

- Ikke mitt problem

Han forventer ikke hjelp fra Liverpools store rival, som spiller fire kamper på ni dager.

- Jeg forventer ingen tjeneste fra United. Solskjær vil rotere hele laget, og du kan ikke klandre ham for det. At United heller vil slå Liverpool enn Leicester, sier seg selv, sier Skjæveland til Dagbladet.

- Maguire er allerede ute og jeg ser for meg at han roterer alt han kan, Solskjær. Hadde Liverpool vært i samme situasjon, så ville jeg ofret den kampen jeg også, sier han videre.

Solskjær forstår at visse klubber kan reagere på at United trolig stiller med svakt lag i enkeltkamper i en knalltøff periode.

- Jeg må tenke på spillerne. Det kan være noen som ikke er fornøyde med laguttaket i én eller to kamper. Det kan få følger for laget som blir nummer fire og får Champions League. Det er ikke mitt problem, uttalte Solskjær ifølge The Guardian.

Christian Borchgrevink var ikke imponert over Rosenborgs prestasjon etter kveldens store kamp Vis mer

Tøft program

I tillegg skal Leicester bryne seg på både Chelsea og Tottenham i avslutningen, som begge kjemper om topp 4. Revene har det desidert tøffeste programmet på papiret - med en FA-cupfinale som også skal spilles.

- Jeg må si at jeg er optimistisk akkurat nå. At Leicester skal gå på tap mot Chelsea eller Tottenham, er ikke umulig. Samtidig skal Liverpool gjøre jobben selv, jeg har litt større tvil akkurat der, sier Skjæveland.

Brendan Rodgers' mannskap har gjort det vanskelig for seg selv etter 2-4-tapet for Newcastle - og risikerer nok en gang å miste topp 4 - slik laget gjorde i siste serierunde forrige sesong, da de tapte siste kamp mot Manchester United i det som var en ren kamp om Champions League-plass.

Liverpool har på sin side tre bortekamper på de fire siste, men de røde har faktisk færre tap (3) borte enn hjemme (6) i ligaen denne sesongen.

Leicester favoritt

Tottenham og Everton har en teoretisk sjanse på topp 4, men da skal alt klaffe. West Ham har det beste programmet på papiret, men fikk et skikkelig skudd for baugen med tap for Everton sist.

Dermed er det Leicester og Liverpool som er favoritter til å gjøre opp om den siste Champions League-plassen, siden Chelsea har et forsprang på begge etter en råsterk seier over Manchester City sist.

Men hvem er favoritt?

- Det må bli Leicester, som har poengene allerede. Jeg gir Liverpool 30 % sjanse til å ta den. Slår de United, så er det 50/50, sier Skjæveland.

Manchester United møter Liverpool 21.15 torsdag. Manchester United - Leicester spilles 19.00 tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer