Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Situasjonen er ikke lett for henne

USA forventer gull fra Lindsey Vonn.

HJEMMEBANE: I dag starter VM på hjemmebane for Lindsey Vonn, med super-G. 30-åringen må tåle et massivt gull-press før mesterskapet starter. Foto:EPA / PETER SCHNEIDER / NTB Scanpix
HJEMMEBANE: I dag starter VM på hjemmebane for Lindsey Vonn, med super-G. 30-åringen må tåle et massivt gull-press før mesterskapet starter. Foto:EPA / PETER SCHNEIDER / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I kveld starter alpint-VM for kvinnene i Beaver Creek med super-G.

Trolig kjenner ingen et større gullpress i forkant av mesterskapet enn Lindsey Vonn (30).

På hjemmebane i USA forventer «alle» at den amerikanske skidronninga skal sørge for at flere av gullmedaljene forblir i landet.

- Forventer gull 30-åringens konkurrent, Anna Fenninger, mener det ikke er noen tvil om at det er Tiger Woods sin kjæreste som nå står overfor det største presset av dem alle.

- Helt klart. Det er VM på hjemmebane for henne, og alle forventer at hun tar gull. Situasjonen er ikke lett for henne, for jeg vet hvordan det er å ha alt presset som følger det å kjøre VM på hjemmebane, forteller østerrikse Anna Fenninger til Sport24.

Fenninger kjørte VM på hjemmebane i Schladming i 2013 - mesterskapet som endte nesten før det hadde startet for Lindsey Vonn.

Tilbake etter 23 måneder Under super-G-rennet i VM for to år siden falt amerikaneren svært stygt. Etter kneoperasjonen tok det lang tid før 30-åringen kom seg tilbake på ski, og i november samme år falt hun på nytt på trening.

Skuffet måtte Vonn innse at hun ikke rakk å bli frisk nok til OL i Sotsji.

I vinter var amerikaneren endelig tilbake i verdenscupsirkuset - og det med braksuksess. I starten av desember tok hun sin først seier på 23 måneder.

Så langt denne sesongen har hun innkassert fem verdenscupseiere og én annenplass. For to uker siden tangerte hun og siden gikk forbi Anne Marie Moser-Prölls 62 seiere - og er nå den mestvinnende kvinnelige alpinisten gjennom tidene.

- Ikke nervøs Sammen med Julia Mancuso, Mikaela Shiffrin, Bode Miller og Ted Ligety skal Lindsey Vonn prøve å skape et så bra mesterskap på hjemmebane som overhodet mulig.

Hovedpersonen selv forteller at hun ikke kjenner på presset.

- Jeg er klar og jeg føler meg selvsikker. Jeg kjører bra, og forhåpentligvis blir det er bra mesterskap for meg, sier Vonn til NY Post.

- Jeg er ikke nervøs og jeg føler ikke noe press, bedyrer hun overfor NBC.