Pål André Helland før VIF-møtet

- Situasjonen min er mørkere enn klubbens

Der RBK sikter oppover etter en god avslutning før ferien, er Pål André Helland oppgitt over mangelen på spilletid.

FRUSTRERT: Pål André Helland har spilt seks kamper fra start i serien i år. - For Rosenborg sin del er jeg nok altfor dyr til å sitte på benken, sier trønderen om framtida. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FRUSTRERT: Pål André Helland har spilt seks kamper fra start i serien i år. - For Rosenborg sin del er jeg nok altfor dyr til å sitte på benken, sier trønderen om framtida. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer
  • RBK - VIF, søndag klokka 20.00.

TRONDHEIM (Dagbladet): Der mediene har hatt sterkt fokus på Nicklas Bendtner, den minimale spilletida og framtida hans i Rosenborg, er det også en annen profil i Norges største klubb som er frustrert.

Etter å ha vært en bærebjelke hos trønderne i flere år, har Pål André Helland måttet finne seg i å sitte mye på benken i det siste kampene.

- Min situasjon er mørkere enn klubbens. Det går fint. Det er et lyspunkt å komme på trening, sier Helland til Dagbladet to dager før kampen mot Vålerenga.

Saken fortsetter under bildet.

RBK-HELT: Pål André Helland stiller alltid opp for yngre fans. Her med Ciljan Vangen (6) etter fredagens trening. Foto: Håkon Østmoe Brandsnes / Dagbladet.
RBK-HELT: Pål André Helland stiller alltid opp for yngre fans. Her med Ciljan Vangen (6) etter fredagens trening. Foto: Håkon Østmoe Brandsnes / Dagbladet. Vis mer

Ikke fornøyd

I år har han spilt seks kamper fra start og blitt byttet inn tre ganger i serien.

Mot Brann kom han inn ti minutter før slutt. Da sikret David Akintola tre poeng etter å ha headet ballen i mål etter at en Helland-corner hadde blitt stusset inn i feltet.

LERKENDAL: En lettet Pål André Helland brukte en bordellmetafor til å advare lagkamerater om å ikke ta av etter seieren. Video: Kristoffer Løkås, Dagbladet TV Vis mer

- Jeg er ikke fornøyd med at jeg ikke spiller. Er du det, må du bare legge opp. Det har jeg ikke noen planer om heller, sier Helland.

- Er du frustrert?

- Ja-ja, selvfølgelig. Jeg har lyst til å spille, men treneren tar ut det laget han mener er best. Da må jeg bare finne meg i det, svarer 29-åringen.

Brukt som venstreback

Helland scoret ett mål fra straffemerket da Rosenborg vant 8-0 mot Kolstad i treningskamp mandag. Da ble han for øvrig brukt som venstreback.

På spørsmål fra Dagbladet om Helland og Bendtners status i kamptropp og lagoppstilling inn mot Vålerenga-kampen, sier RBK-trener Eirik Horneland at «vi velger det beste laget og den beste troppen».

Selv føler Helland at han har gjort nok til å være en del av startelleveren.

- Det gjør jeg. Hvis ikke hadde jeg slutta. Hadde jeg ikke følt at jeg hadde noe der å gjøre, hadde jeg gått ned ett nivå. Gått ned til KIL/Hemne og spilt fjerdedivisjon. Jeg hadde sikkert fått til noe fornuftig der, sier Helland oppgitt.

Helland spilte for øvrig for KIL/Hemne før han kom til Rosenborg i 2006.

Saken fortsetter under videoen.

RASER: Etter at Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun mistet jobben i RBK, mottok de begge en rasende SMS fra Rosenborg-profil Pål André Helland. De to tidligere trenerne møter nå klubben i retten. Vis mer

- For dyr for benken

Den frittalende trønderens kontrakt med Rosenborg går ut ved nyttår 2020. Han utelukker ikke et klubbytte om ikke ståa forandrer seg.

- For Rosenborg sin del er jeg nok altfor dyr til å sitte på benken. En klubb som sliter litt med økonomien kan ikke ha så dyre spillere som meg på benken. Da får jeg meg nok beskjed om å finne meg noe nytt, avslutter Helland.

Trønderen står med ett mål og én målgivende denne sesongen.