Pål André Helland før VIF-møtet

- Situasjonen min er mørkere enn klubbens

Der RBK sikter oppover etter en god avslutning før ferien, er Pål André Helland oppgitt over mangelen på spilletid.

<strong>FRUSTRERT:</strong> Pål André Helland har spilt seks kamper fra start i serien i år. - For Rosenborg sin del er jeg nok altfor dyr til å sitte på benken, sier trønderen om framtida. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FRUSTRERT: Pål André Helland har spilt seks kamper fra start i serien i år. - For Rosenborg sin del er jeg nok altfor dyr til å sitte på benken, sier trønderen om framtida. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • RBK - VIF, søndag klokka 20.00.

TRONDHEIM (Dagbladet): Der mediene har hatt sterkt fokus på Nicklas Bendtner, den minimale spilletida og framtida hans i Rosenborg, er det også en annen profil i Norges største klubb som er frustrert.

Etter å ha vært en bærebjelke hos trønderne i flere år, har Pål André Helland måttet finne seg i å sitte mye på benken i det siste kampene.

- Min situasjon er mørkere enn klubbens. Det går fint. Det er et lyspunkt å komme på trening, sier Helland til Dagbladet to dager før kampen mot Vålerenga.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>RBK-HELT:</strong> Pål André Helland stiller alltid opp for yngre fans. Her med Ciljan Vangen (6) etter fredagens trening. Foto: Håkon Østmoe Brandsnes / Dagbladet.
RBK-HELT: Pål André Helland stiller alltid opp for yngre fans. Her med Ciljan Vangen (6) etter fredagens trening. Foto: Håkon Østmoe Brandsnes / Dagbladet. Vis mer

Ikke fornøyd

I år har han spilt seks kamper fra start og blitt byttet inn tre ganger i serien.

Mot Brann kom han inn ti minutter før slutt. Da sikret David Akintola tre poeng etter å ha headet ballen i mål etter at en Helland-corner hadde blitt stusset inn i feltet.

LERKENDAL: En lettet Pål André Helland brukte en bordellmetafor til å advare lagkamerater om å ikke ta av etter seieren. Video: Kristoffer Løkås, Dagbladet TV Vis mer

- Jeg er ikke fornøyd med at jeg ikke spiller. Er du det, må du bare legge opp. Det har jeg ikke noen planer om heller, sier Helland.

- Er du frustrert?

- Ja-ja, selvfølgelig. Jeg har lyst til å spille, men treneren tar ut det laget han mener er best. Da må jeg bare finne meg i det, svarer 29-åringen.

Brukt som venstreback

Helland scoret ett mål fra straffemerket da Rosenborg vant 8-0 mot Kolstad i treningskamp mandag. Da ble han for øvrig brukt som venstreback.

På spørsmål fra Dagbladet om Helland og Bendtners status i kamptropp og lagoppstilling inn mot Vålerenga-kampen, sier RBK-trener Eirik Horneland at «vi velger det beste laget og den beste troppen».

Selv føler Helland at han har gjort nok til å være en del av startelleveren.

- Det gjør jeg. Hvis ikke hadde jeg slutta. Hadde jeg ikke følt at jeg hadde noe der å gjøre, hadde jeg gått ned ett nivå. Gått ned til KIL/Hemne og spilt fjerdedivisjon. Jeg hadde sikkert fått til noe fornuftig der, sier Helland oppgitt.

Helland spilte for øvrig for KIL/Hemne før han kom til Rosenborg i 2006.

Saken fortsetter under videoen.

RASER: Etter at Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun mistet jobben i RBK, mottok de begge en rasende SMS fra Rosenborg-profil Pål André Helland. De to tidligere trenerne møter nå klubben i retten. Vis mer

- For dyr for benken

Den frittalende trønderens kontrakt med Rosenborg går ut ved nyttår 2020. Han utelukker ikke et klubbytte om ikke ståa forandrer seg.

- For Rosenborg sin del er jeg nok altfor dyr til å sitte på benken. En klubb som sliter litt med økonomien kan ikke ha så dyre spillere som meg på benken. Da får jeg meg nok beskjed om å finne meg noe nytt, avslutter Helland.

Trønderen står med ett mål og én målgivende denne sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer