TVILSOMT?: Anna Vyakhireva fikk rødt  kort etter et straffekast som traff den svenske målvakten i panna. Avgjørelsen fikk refs av ekspertene. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
TVILSOMT?: Anna Vyakhireva fikk rødt  kort etter et straffekast som traff den svenske målvakten i panna. Avgjørelsen fikk refs av ekspertene. Foto: AP Photo/Matthias SchraderVis mer

Situasjonen som får slakt av ekspertene: - Ødelegger håndballen

Svensk ekspert kritisk til rødt kort - som hjalp Sverige.

  • Russland - Sverige 36-34 (15-18)
FORTVILET: Anna Vyakhireva. Foto: AP Photo/Ben Curtis
FORTVILET: Anna Vyakhireva. Foto: AP Photo/Ben Curtis Vis mer

RIO (Dagbladet): De svenske håndballjentene ledet gjennom nesten hele kampen mot selveste Russland i kveld. Til slutt var det likevel russerne som stakk av med seieren etter en svensk kollaps i 2. omgang. Sverige ledet 22-16 - men rotet vekk poengene.

Dermed topper Russland gruppe B med tre strake seire.

Men kampen ble ikke spilt uten kontroverser.

Lagene fulgte hverandre tett i 1. omgang der svenskene hele tida var hakket foran. Russlands stortalent Anna Vyakhireva (21) fikk direkte rødt kort mot slutten av omgangen da et straffekast traff den svenske målvakten i panna.

Målvakten reddet straffekastet, men dommerne valgte å gi den russiske spilleren rødt kort, til tross for at målvakten helt tydelig beveget seg til venstre.

Publikum inne i Future Arena i Rio reagerte heller ikke på Vyakhirevas straffekast. Men dommerparet Pinto og Menezes fra Brasil var nådeløse.

- Dette vil få konsevenser for denne matchen. Her flytter målvakten seg til venstre. Jeg kan ikke se at dette var tilsiktet, sa TV 2s kommentator Frode Scheie på direkten.

Håndballekspert Mats Wislander hos svenske Radiosporten gikk enda lengre.

- Dommerne er i ferd med å ødelegge håndballen her. Det er patetisk om de skal avgjøre kampene, sa Wislander, gjengitt av Expressen.

Han får støtte av TV 2s Harald Bredeli.

- Den svenske legenden Magnus Wislander kaller det røde kortet for en parodi. Da er det det. Vyakhireva skjøt ikke i ansiktet på keeper i ro! skriver Bredeli på Twitter.

Russland og Sverige sto begge med fire poeng og to seire før dagens oppgjør. Begge er potensielle motstandere for Norge når sluttspillet starter.

Norge - Angola møtes i gruppe A klokka 21.40 i kveld. Det er neste kamp som spilles foran rundt 12 000 inne i Future Arena.