Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dommertabbene i Rosenborg - Valur

Situasjonen som holdt på å ødelegge for Rosenborg:
- Jeg ble ganske forbanna

Tok seg videre etter utrolig dramatikk. TV 2-ekspert kaller dømmingen «skremmende».

FORBANNA: Marius Lundemo. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
FORBANNA: Marius Lundemo. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg er videre i Champions League etter en høydramatisk kamp på Lerkendal onsdag kveld.

Trønderne hadde avansement i lomma helt til dommer Stefan Apostolov dømte et uforståelig straffespark for Valur noen få minutter før full tid. Det dommeren trolig trodde var en hands, var en ball som gikk i panna på Rosenborgs Marius Lundemo.

Dermed var avgjørelsen direkte feil. Det reagerer Lundemo selv på etter kampen.

- Ballen går over meg, også header han. Også treffer han meg i panna. Det er ikke så mye mer å si om det. Jeg vet ikke om den siste var straffe heller, men den på meg var hvert fall ikke straffe. Jeg ble ganske forbanna, sier Marius Lundemo til NTB etter kampen.

JUBELRUS: For Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
JUBELRUS: For Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Frustrert

Men dommeren «gjorde opp for seg» da han blåste et billig straffespark i favør Rosenborg på overtid. Nicklas Bendtner var sikker som banken på sitt andre straffespark for dagen.

- Hvis vi hadde gått ut etter straffesparket jeg fikk mot meg hadde det rablet for meg. Det var utrolig godt å si at den gikk inn, sier Lundemo.

For Rosenborg var klart best, og skapte helt enorme sjanser. Det gjorde de også i sluttminuttene, før dommer Apostolov da dømte straffe på en hands - for tredje gang i kampen.

- En vill kamp. Men arbeidet lønte seg og vi klarte å snu kampen. Jeg visste ikke om det ble dømt straffe ved den siste situasjonen, det kan hende han satt med en dårlig følelse etter straffen til Valur, sier Nicklas Bendtner til Eurosport.

Reaksjoner

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var glad for avansement, men nevnte også tabben i intervju med Eurosport etter kampen.

Avgjørelsene skapte også reaksjoner på sosiale medier.

- Hvis han som dømte på Lerkendal i kveld får dømme på høyere nivå enn Andeby mot Gåseby de neste årene, kan UEFAs dommerkomité offisielt legges ned, skriver Lars Tjærnås på Twitter.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen skriver:

- For et sirkus. For ei dømming. For en komedie. (...) Det er kanskje det verste jeg har sett av dømming, i kamper som ikke har vært fikset på forhånd. En parodi av en fotballkamp, og heldigvis får Rosenborg videre! skriver den tidligere Start-spilleren.

Han kaller dømmingen «skremmende».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media