Siv Jensen: - Proffboksing kan bli lov på nyåret

Nytt lovforslag ligger klart.

(Dagbladet): Debatten om proffboksing burde være tillat i Norge eller ikke har vært langvarig. Både Høyre og FRP hadde en oppheving av forbudet som en kampsak under regjeringsforhandlingene forrige høst.

- Hvert øyeblikk I vår ble lovforslaget sendt ut på høring, og som gjest hos Senkveld, fortalte finansminister Siv Jensen i kveld at en avgjørelse ikke er veldig langt unna.

- Vi har et rykende ferskt lovforslag som vi skal legge frem til Stortinget hvert øyeblikk, som betyr at det  kan bokses på norsk jord på nyåret, sier Jensen, ifølge TV2.

På spørsmål om hvor sannsynlig det er at lovforslaget går igjennom, så svarer finansministeren at hun i alle fall håper på det.

- Jeg håper virkelig det går gjennom. Det vil være ganske dumt om ikke. Vi må komme oss ut av det nordkoreanske grepet, sier Jensen.

Til samme TV-kanal uttrykker Cecilia Brækhus glede over nyheten om at lovforslaget er klart, og sier at det aldri har sett så lyst ut for hennes del med å få bokse på norsk jord.

Så Brækhus bokse Under forrige helgs kamp i Danmark mot kroatiske Ivana Habazin, var Kårstein Eidem Løvaas (H) og Morten Stordalen (Frp) i familie- og kulturkomiteen på plass for å følge den norske boksedronningen.

- Nå er det flertall i Stortinget, og siden dette er noe vi har jobbet med i så mange år, så var det ikke tvil om at det var helt naturlig for meg å dra hit i kveld, sa Stordalen til Dagbladet før lørdagens storkamp.

For å få se Brækhus bokse på norsk jord, må Stortinget både oppheve proffbokseloven - og endre knockoutloven. Om knockoutloven blir stående som den gjør i dag, må bokserne bære hjelm, noe «The First Lady» tidligere har gjort klart at ikke er aktuelt for henne.

Slik så lovforslaget som ble sendt ut på høring i vår:
1) Proffbokseloven oppheves.
2) Følgende tre sikkerhetsbestemmelser i knockoutforskriften endres:

§ 8 Kamplengde: godkjenningsnemnda kan gi samtykke til unntak fra bestemmelsen i nærmere bestemte tilfeller.
§ 10 Aldersgrense: aldersgrensen heves til 40 år.
§ 11 Beskyttelsesutstyr: krav om at utøverne skal benytte individuelt tilpasset hjelm fjernes