VERDENS BESTE: Magnus Carlsen spilte remis lørdag kveld og er sikret verdensrekorden til Garri Kasparov. Foto: AP Photo/Andre Penner
VERDENS BESTE: Magnus Carlsen spilte remis lørdag kveld og er sikret verdensrekorden til Garri Kasparov. Foto: AP Photo/Andre PennerVis mer

Sjakk-Carlsen har sikret verdensrekorden

Spilte remis mot amerikaner.

(Dagbladet): Magnus Carlsen (22) spilte remis mot amerikanske Hikaru Nakamura i London Chess Classic i kveld.

Det betyr at han er sikret den offisielle verdensrekorden til Garri Kasparov fra 1999.

Etter kveldens parti har Carlsen en liverating på 2862.4 - og er sikret å slå Kasparovs 2851 uansett resultater i resten av turneringen.

- Det gikk greit, men jeg er litt irritert på meg selv. Det var noen muligheter jeg kastet bort, sier Carlsen etter seieren.

Manager Espen Agdestein forteller at Carlsen hadde god kontroll mot amerikaneren.

- Han hadde god kontroll i dag, og det var ingen fare for å tape. Nå er rekorden i boks, men Magnus forsøker å ikke tenke mye på det. Nå tenker han på neste parti, sier Agdestein til Dagbladet.

Trengte «bare» remis
Carlsen har jaktet verdensrekorden til Kasparov over lengre rid - og etter seieren mot Judit Polgár i går, trengte Carlsen bare remis i et av turneringens to siste partier for å sikre seg rekorden.

Carlsen trengte remis mot Nakamura eller mandagens motstander, verdensmesteren Vishy Anand fra India.

Etter partiet lørdag kveld har Carlsen fem seire og to remis i turneringen.

Kobler av
Tidligere i turneringen slo Carlsen den høyeste live-rekorden som er oppnådd. Det var Kasparov som også hadde denne rekorden, med 2856,7.

- Magnus har fin evne til å klare å slappe av. Han sover bra, passer på å spise sunt og få frisk luft. Mellom partiene prøver han å koble av, samtidig som han må forberede seg på neste runde, sa Agdestein til Dagbladet i går.

- Det er tøft hele tiden. Det er veldig tøft å være på toppen, men Magnus har vært det en god stund, og han er vant til å være nummer én, sa Agdestein.