Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakk-Carlsen med perlemål i fotballseier

Sporty VM-mester.

FINT DRIV: Magnus Carlsen spilte fotball i VM-byen Chennai søndag ettermiddag. Her finter han seg mellom NRK-reporter Ole Rolfsrud og  sjakkekspert Tarjei Svensen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FINT DRIV: Magnus Carlsen spilte fotball i VM-byen Chennai søndag ettermiddag. Her finter han seg mellom NRK-reporter Ole Rolfsrud og sjakkekspert Tarjei Svensen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

CHENNAI (Dagbladet): Magnus Carlsen er en vinnerskalle med et voldsomt konkurranseinnstinkt. Team Carlsen kan avsløre at det gjelder uansett om han spiller basket, bordtennis eller kortspillet «gris».

- Han hater å tape, men så liker ikke vi å tape for han heller, avslørte Carlsens lege i Chennai, Brede A. Kvisvik i går.

Idrettstalent I dag var det fotball og basketball det gjaldt for Magnus Carlsen. Team Carlsen med kokk, lege og livvakt og resten av støttespillerne og utfordret den norske pressedelegasjonen til fotballkamp i en idrettshall et kvarters minutters kjøring fra hotellet.

Sjakkmesteren viste at han har det både i beina og hodet, og laget hans vant både fotballen og basketballen. Magnus selv ble toppscorer i basketballen og scoret et perlemål i fotballkampen som team Carlsen vant 4-3.

- Scoret du det fineste målet, Carlsen?

- Ja, med all mulig ydmykhet må jeg vel påstå det, sa en blid Carlsen til Dagbladet etter den to timer lange treningsøkte.

Carlsen er kjent for å være godt trent, og for å ha balltalent. Han viste både fart og teknikk da pressen ble satt på plass. Carlsen er også svært interessert i basketball.

TRIKSER: Magnus Carlsen med ball i beina. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TRIKSER: Magnus Carlsen med ball i beina. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Han er i veldig god form, han er bra trent. Jeg har vanvittig respekt som Magnus som sjakkspiller, men jeg er også utrolig overrasket over talentet hans som idrettsutøver, har tidligere sandvolleyballspiller Jan Kvalheim, som er på plass i India, sagt til Dagbladet.

Avsluttes i morgen Magnus Carlsen hadde sin andre fridag i Chennai i dag etter at han sikret verdensmestertittelen i sjakk mot Vishy Anand på fredag.

De to fridagene har han brukt til å komme til hektene på hotellet, slappe av med gode middager med venner og sponsorer, og poker med medlemmer fra teamet.

I morgen er det offisiell avslutning av VM og titteloverrekkelse på hotellet i Chennai med FIDE, det internasjonale sjakkforbundet. Det er siste offisielle post på programmet for Magnus Carlsens verdensmesteropphold.

BASKET: Magnus Carlsen varmer opp til baskettballkampen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
BASKET: Magnus Carlsen varmer opp til baskettballkampen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media