Sjakk-Magnus sjokkerte med «romantisk» åpning

Ikke spilt på over 30 år, stram kineser tatt på senga.

SMILER LURT: Magnus Carlsen har all grunn til å smile om dagen. 19-åringen har tre seire på rad i tidenes sterkeste sjakkturnering i Romania og har sjokkert sjakkverdenen med sitt dristige spill samtidig. Foto: Scanpix
SMILER LURT: Magnus Carlsen har all grunn til å smile om dagen. 19-åringen har tre seire på rad i tidenes sterkeste sjakkturnering i Romania og har sjokkert sjakkverdenen med sitt dristige spill samtidig. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Magnus Carlsen fortsetter å sette rekoder i sjakkverdenen. Han leder for øyeblikket turneringen Bazna i Romania med 4,5 poeng av seks mulige. På veien til turneringsledelse har han satt personlig ratingrekord, hans liverating er nå oppe i utrolige 2821.

For å sette det i perspektiv: Fem spillere har gjennom historien vært over 2800 rating. Nylig verdensmester Viswanathan Anand har 2789, mens kun én sjakkspiller noensinne har hatt høyere rating enn Magnus har for øyeblikket. Det er tidenes beste sjakkspiller Garri Kasparov, som nådde 2852 i 1999.

- Jeg har nesten ikke ord, glipper det ut av sponsorsjef, Espen Agdestein, når Dagbladet spør om hva han har å si til prestasjonene til Magnus i Romania.

Les også: Magnus hjalp Anand til VM-tittelen

Valgte «romantisk» - Han åpnet med tre remiser, noe som ikke er uvanlig på dette nivået, men så dro han fram noe ingen har sett på over 30 år i det fjerde partiet - en kongegambit.

Kongegambit var den mest populære åpningen på 1800-tallet og siste toppspiller som brukte den aktivt var Boris Spasskij, som tapte den legendariske VM-kampen mot Bobby Fischer på Reykjavik i 1972.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer