Sjakk-Magnus tilbake som verdensener

Vant London Chess Classic.

TOK TILBAKE POSISJONEN SOM VERDENSENER: Magnus Carlsen vil igjen være nummer én når det internasjonale sjakkforbundet, FIDE, presenterer den offisielle verdensrankingen ved nyttår. Dermed ble det et kort opphold på toppen for indiske Viswanathan Anand (t.v.). Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ RAFA RIVAS
TOK TILBAKE POSISJONEN SOM VERDENSENER: Magnus Carlsen vil igjen være nummer én når det internasjonale sjakkforbundet, FIDE, presenterer den offisielle verdensrankingen ved nyttår. Dermed ble det et kort opphold på toppen for indiske Viswanathan Anand (t.v.). Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ RAFA RIVAS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Magnus Carlsen ville være garantert seieren i storturneringen London Chess Classic med seier mot Nigel Short i den sjuende og avsluttende runden onsdag.

Det norske sjakkgeniet fikk overraskende lett spill mot hjemmehåpet, og forsvarte dermed fjorårsseieren i den prestisjetunge turneringen i den engelske hovedstaden.

Samtidig spilte Carlsens nærmeste utfordrere, Vladimir Kramnik og Viswanathan Anand, remis.

Det innebærer at 20-åringen fra Lommedalen også tok de nødvendige ratingpoengene som skulle til for at han fravrister Anand verdensenerposisjonen inderen overtok da Carlsen opplevde en formsvikt i sjakk-OL og i turneringen i Bilbao tidligere i høst.

I London Chess Classic deles det ut tre poeng for seier og ett poeng for remis. Dermed vant Carlsen sammenlagt med 13 poeng (4-1-2), mens Anand og Kramnik endte på 11. Anand tok annenplassen på tiebreak.

Når Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) presenterer den offisielle verdensrankingen 1. januar, vil Carlsen igjen trone øverst av hundrevis av millioner av sjakkspillere i verden.

Som om ikke det var nok, reiser Carlsen hjem på juleferie med et romslig gavebudsjett etter å ha tjent  50 000 euro (cirka 395 000 kroner) på innsatsen i London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer