Sjakk:

«Sjakk-mysteriet» ble aldri avslørt. Nå risikerer han åtte år i fengsel: - Stormannsgalskap

Tok sjakkverden med storm og ble anklaget for å være en bedrager. Nå er han arrestert i Bulgaria.

ARRESTERT: Borislav Ivanov forbløffet en hel sjakkverden og ble anklaget for juks. Nå er han arrestert av politiet i Bulgaria. Foto: NTB Scanpix/Faksimile fra Blitz.
ARRESTERT: Borislav Ivanov forbløffet en hel sjakkverden og ble anklaget for juks. Nå er han arrestert av politiet i Bulgaria. Foto: NTB Scanpix/Faksimile fra Blitz. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Borislav Ivanov (29) fra Bulgaria ble nærmest en sjakk-kjendis i 2013 da han sjokkerte med flere oppsiktsvekkende resultater.

Resultatene var så gode at stormestere og kjente navn ikke ville stille opp i turneringer på grunn av mistanke om juks. Etter hvert trakk også Ivanov seg tilbake fra rampelyset etter at han nektet å la seg sjekke før turneringer.

Han gikk under kallenavnene «sjakkens James Bond» og «sjakk-mysteriet» - og nå er han virkelig i trøbbel.

Ivanov er avslørt som en bedrager - men ikke ved sjakkbrettet.

Etter flere år borte fra sporten er Ivanov nå arrestert i Bulgaria etter mistanke om forfalskning av dokumenter. Dette skjedde 17. mars, melder Chess.com og Chessdom. Ivanov skal ha blitt pågrepet og tatt på fersken av politiet med forfalskede førerkort. Han risikerer åtte år i fengsel.

- Han var beryktet, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae til Dagbladet.

Det kom mange anklager mot Ivanov, som hovedsakelig var aktiv på et høyt nivå i 2013. Det kom aldri opp noen konkrete bevis som viste av mannen fra Bulgaria jukset, men det kom stadig flere anklager og turneringer nektet ham å stille opp. Til slutt ble Ivanov utestengt fra Det bulgarske sjakkforbundet - selv om det ikke var noen konkrete bevis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer