Kindred-avtalen

Sjakk-Norge stemte ned omstridt avtale

Sjakk-Norge er klare i sin sak: De ønsker ikke å bli sponset av bettingselskapet Kindred, selv om avtalen lover 50 millioner over fem år.

APPLAUS: Ordstyrer Cato Schiøtz fikk applaus da han kunngjorde stemmene under Norges sjakkforbunds kongess. Sponsor-avtalen ble vraket. Video: NFS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LARVIK (Dagbladet): Det ble til tider opphetet diskusjon under sjakkongressen søndag kveld. Temaet har vært svært betent i Sjakk-Norge de siste ukene:

Sjakk-Norge stemte mot å inngå en avtale med bettingselskapet Kindred. Avtalen ville vært verdt 50 millioner over fem år.

Det ble ikke en så jevn avstemning som ventet. Forslaget ble stemt ned med 132 mot 44 stemmer. Tre stemte blankt.

Resultatet høstet stor applaus i idrettshallen i Larvik.

Det betyr at profiler som Simen Agdestein og Hans Olav Lahlum fikk det dit de ville i argumentasjonen fra talerstolen på kongressen, der de aller fleste som var innom argumenterte for et klart nei.

Lettet

Nevnte Agdestein har hele tiden argumentert for et nei til den omstridte avtalen. Det sto han fast ved da Dagbladet snakket med ham før selve avstemningen.

Etterpå var han lettet.

- Begge sider var nok slitne nå. Det var godt å få en avgjørelse. Sjakkspillere lar seg ikke kjøpe, vi er ikke opptatt av penger. Da hadde vi ikke spilt sjakk. Men vi trenger penger. Det var greit med et så massivt flertall, sier Agdestein til pressen etter at resultatet ble klart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer