Sjakk-OL i Tromsø til høsten kan bli avlyst

Kritisk pengemangel.

IKKE OL PÅ CARLSEN? Magnus Carlsen venter på en endelig beslutning rundt sjakk-OL i Tromsø. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
IKKE OL PÅ CARLSEN? Magnus Carlsen venter på en endelig beslutning rundt sjakk-OL i Tromsø. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjakk-OL 2014 er oppgitt over at Kulturdepartementet har gitt avslag på søknaden om tilleggsbevilgning på 15 millioner kroner.

Sjakk-OL går av stabelen i Tromsø i august, men arrangørens styre sier det ikke blir mulig å gjennomføre arrangementet innenfor de økonomiske rammene som eksisterer etter Kulturdepartementets avslag.

- Vi har derfor tatt opp med våre eiere hvordan vi skal forholde oss til situasjonen, sier styreleder i Sjakk-OL 2014 Hans Olav Karde.

Endret kriteriene Sjakk-OL 2014 fikk tilskudd fra staten på 75 millioner kroner i 2009, men siden har Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) endret søkekriteriene.

Organisasjonen måtte derfor arrangere prøve-OL/verdenscup i sjakk i fjor, noe som kostet 13,6 millioner kroner. I tillegg medfører rekordstor deltakelse til årets mesterskap en merkostnad på rundt to millioner kroner, melder Sjakk-OL 2014.

Kjent med konsekvensene Organisasjonen sier at dersom de endrede søknadskriteriene hadde vært kjent før søknad om tilskudd fra staten ble sendt, ville denne kostnaden blitt tatt med.

- Når Kulturdepartementet nå ikke foreslår å gi denne tilleggsbevilgningen, er de kjent med hvorfor det er behov for tilleggsbevilgning og konsekvensene ved å ikke innvilge den, sier Karde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer