IKKE OL PÅ CARLSEN? Magnus Carlsen venter på en endelig beslutning rundt sjakk-OL i Tromsø. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
IKKE OL PÅ CARLSEN? Magnus Carlsen venter på en endelig beslutning rundt sjakk-OL i Tromsø. Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

Sjakk-OL i Tromsø til høsten kan bli avlyst

Kritisk pengemangel.

Sjakk-OL 2014 er oppgitt over at Kulturdepartementet har gitt avslag på søknaden om tilleggsbevilgning på 15 millioner kroner.

Sjakk-OL går av stabelen i Tromsø i august, men arrangørens styre sier det ikke blir mulig å gjennomføre arrangementet innenfor de økonomiske rammene som eksisterer etter Kulturdepartementets avslag.

- Vi har derfor tatt opp med våre eiere hvordan vi skal forholde oss til situasjonen, sier styreleder i Sjakk-OL 2014 Hans Olav Karde.

Endret kriteriene Sjakk-OL 2014 fikk tilskudd fra staten på 75 millioner kroner i 2009, men siden har Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) endret søkekriteriene.

Organisasjonen måtte derfor arrangere prøve-OL/verdenscup i sjakk i fjor, noe som kostet 13,6 millioner kroner. I tillegg medfører rekordstor deltakelse til årets mesterskap en merkostnad på rundt to millioner kroner, melder Sjakk-OL 2014.

Kjent med konsekvensene Organisasjonen sier at dersom de endrede søknadskriteriene hadde vært kjent før søknad om tilskudd fra staten ble sendt, ville denne kostnaden blitt tatt med.

- Når Kulturdepartementet nå ikke foreslår å gi denne tilleggsbevilgningen, er de kjent med hvorfor det er behov for tilleggsbevilgning og konsekvensene ved å ikke innvilge den, sier Karde.

(NTB)