FÅR SPILLE OL PÅ HJEMMEBANE: Magnus Carlsen og Simen Agdestein slipper å uroe seg lenger for om det blir OL i Tromsø i august eller ikke.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FÅR SPILLE OL PÅ HJEMMEBANE: Magnus Carlsen og Simen Agdestein slipper å uroe seg lenger for om det blir OL i Tromsø i august eller ikke. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Sjakk-OL skal være berget

- Dette er fantastiske nyheter.

STAVANGER (Dagbladet): Sjakk-OL skal være reddet. Frp-politiker Øyvind Korsberg sier til nordlys.no at det er grunn til å tro at arrangørene vil få 12 millioner kroner i ekstra statsstøtte.

- Det er all grunn til å tro at det er flertall for å bevilge 12 millioner kroner ekstra til Sjakk-OL. Høyre, Frp, Venstre og KrF sikrer et flertall for det, sier Korsberg.

Lettet president President i Norges sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson, mottok budskapet under Norway Chess-turneringen i Stavanger. Da han møtte Dagbladet like etter, var han tydelig lettet og glad.

- Dette er fantastiske nyheter, sier Jøran Aulin-Jansson.

- Er du trygg på at det garantert blir OL nå?

- Trygg kan man aldri være. Jeg vet ikke mer enn det som Korsberg har uttalt, men det er utrolig bra om det stemmer, sier Aulin-Jansson til Dagbladet.

- Dere søkte opprinnelig om 15.1 millioner kroner i ekstra støtte. Er 12 millioner nok?

- Ja, det er nok til å sikre OL. Og nå er vi oppildnet til å gå ut og få samlet inn de resterende pengene, sier Aulin-Jansson til Dagbladet.

Stor betydning Mens Norges 23 år gamle sjakkener spiller 2. runde av Norway Chess, følger pappa Henrik Carlsen spent med. Han mottok den ferske nyheten med glede.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg fikk det nettopp med meg. Dette vil bety utrolig mye. Sjakk-OL vil være en kjempebra måte til å markedsføre Norge og sjakksporten på, sier Carlsen til Dagbladet.

Han var en av mange sjakkentusiaster som vandret tydelig fornøyd rundt i konkurranseområdet under den pågående superturneringen i Stavanger etter at nyheten ble sluppet.

Ga ikke opp Sjakkstjernene Magnus Carlsen, Vladimir Kramnik og Garry Kasparov fortalte nylig til Dagbladet at de ble overrasket over at det var vanskelig å få på plass midlene til Sjakk-OL som er planlagt å spilles i Tromsø i august. Arrangørene søkte om 15.1 millioner kroner ekstra i statsstøtte, men fikk nei av Kulturdepartementet.

- Alle ble overrasket da vi hørte det, sa Magnus Carlsen til Dagbladet.

Dagens motstander under Norway Chess, Kramnik, var lettere sjokkert.

- Helt ærlig, så ble jeg ganske overrasket. Norge er jo et så rikt land. Hvis det var i Russland, ville pengene vært på plass på en dag, sa Kramnik til Dagbladet.

Kasparov fortalte det samme, men la til at han trodde det ville komme en løsning i løpet av kort tid. Det ser du ut til at sjakklegenden har fått rett i.

SMØRBLID: President i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson er veldig glad for at olympiaden på hjemmebane ser ut til å være reddet. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
SMØRBLID: President i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson er veldig glad for at olympiaden på hjemmebane ser ut til å være reddet. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet. Vis mer