FÅR SPILLE OL PÅ HJEMMEBANE: Magnus Carlsen og Simen Agdestein slipper å uroe seg lenger for om det blir OL i Tromsø i august eller ikke.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FÅR SPILLE OL PÅ HJEMMEBANE: Magnus Carlsen og Simen Agdestein slipper å uroe seg lenger for om det blir OL i Tromsø i august eller ikke. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Sjakk-OL skal være berget

- Dette er fantastiske nyheter.

STAVANGER (Dagbladet): Sjakk-OL skal være reddet. Frp-politiker Øyvind Korsberg sier til nordlys.no at det er grunn til å tro at arrangørene vil få 12 millioner kroner i ekstra statsstøtte.

- Det er all grunn til å tro at det er flertall for å bevilge 12 millioner kroner ekstra til Sjakk-OL. Høyre, Frp, Venstre og KrF sikrer et flertall for det, sier Korsberg.

Lettet president President i Norges sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson, mottok budskapet under Norway Chess-turneringen i Stavanger. Da han møtte Dagbladet like etter, var han tydelig lettet og glad.

- Dette er fantastiske nyheter, sier Jøran Aulin-Jansson.

- Er du trygg på at det garantert blir OL nå?

- Trygg kan man aldri være. Jeg vet ikke mer enn det som Korsberg har uttalt, men det er utrolig bra om det stemmer, sier Aulin-Jansson til Dagbladet.

- Dere søkte opprinnelig om 15.1 millioner kroner i ekstra støtte. Er 12 millioner nok?

- Ja, det er nok til å sikre OL. Og nå er vi oppildnet til å gå ut og få samlet inn de resterende pengene, sier Aulin-Jansson til Dagbladet.

Stor betydning Mens Norges 23 år gamle sjakkener spiller 2. runde av Norway Chess, følger pappa Henrik Carlsen spent med. Han mottok den ferske nyheten med glede.

- Jeg fikk det nettopp med meg. Dette vil bety utrolig mye. Sjakk-OL vil være en kjempebra måte til å markedsføre Norge og sjakksporten på, sier Carlsen til Dagbladet.

Han var en av mange sjakkentusiaster som vandret tydelig fornøyd rundt i konkurranseområdet under den pågående superturneringen i Stavanger etter at nyheten ble sluppet.

Ga ikke opp Sjakkstjernene Magnus Carlsen, Vladimir Kramnik og Garry Kasparov fortalte nylig til Dagbladet at de ble overrasket over at det var vanskelig å få på plass midlene til Sjakk-OL som er planlagt å spilles i Tromsø i august. Arrangørene søkte om 15.1 millioner kroner ekstra i statsstøtte, men fikk nei av Kulturdepartementet.

- Alle ble overrasket da vi hørte det, sa Magnus Carlsen til Dagbladet.

Dagens motstander under Norway Chess, Kramnik, var lettere sjokkert.

- Helt ærlig, så ble jeg ganske overrasket. Norge er jo et så rikt land. Hvis det var i Russland, ville pengene vært på plass på en dag, sa Kramnik til Dagbladet.

Kasparov fortalte det samme, men la til at han trodde det ville komme en løsning i løpet av kort tid. Det ser du ut til at sjakklegenden har fått rett i.

SMØRBLID: President i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson er veldig glad for at olympiaden på hjemmebane ser ut til å være reddet. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
SMØRBLID: President i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson er veldig glad for at olympiaden på hjemmebane ser ut til å være reddet. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet. Vis mer